Σήμερα είναι: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
greek english turkish
VAMOS SOHO AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην "ταλαίπωρη" οροφή
Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην "ταλαίπωρη" οροφή

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης νίκησε τον Ηρακλή & τη βροχή! - τι γίνεται με τις διαρροές στο κλειστό "Μ.Παρασκευόπουλος"

22-11-2018

Νικητής έφυγε από το κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» ο ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρουπόλης, το βράδυ της Τετάρτης 21 Νοεμβρίου.

Η ιστορική ομάδα βόλεϊ που έπαιζε κόντρα στον Ηρακλή εντός έδρας, κατάφερε να αποσπάσει τη νίκη με 3-2 σετ, χειροκροτούμενη από μικρούς και μεγάλους φιλάθλους που για ακόμη μια φορά γέμισαν το γήπεδο.

Οι παίκτες όμως πέραν της αντίπαλης ομάδας ήρθαν αντιμέτωποι και με τα καιρικά φαινόμενα, αφού την ώρα διεξαγωγής του αγώνα στην Αλεξανδρούπολη έβρεχε δυνατά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαρροές στο παρκέ του «γηρασμένου» «Μ.Παρασκευόπουλος».

Το πρόβλημα ήταν περισσότερο εμφανές στο τέλος του αγώνα όταν και δυνάμωσε η βροχή, παρά το ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν προηγηθεί εργασίες μόνωσης.

«Από την αρχή της εβδομάδας κάναμε εργασίες στην οροφή, εφαρμόζοντας μονωτικό υλικό. Το πρόβλημα περιορίστηκε, όμως η στέγη είναι κατασκευής 1975. Τα τελευταία 3 χρόνια έχουν γίνει παρεμβάσεις διαφόρων τύπων με μονωτικό υλικό, όμως εξαιτίας των αλλαγών στη θερμοκρασία τα πάνελ διαστέλλονται και συστέλλονται και χρειάζονται αντικατάσταση», δηλώνει σχετικά ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού.

Σε ό,τι αφορά την αντικατάσταση της οροφής του κλειστού γυμναστηρίου, αυτή εντάσσεται στην πρόταση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υ.ΜΕ.ΠΕ.ΡΑ.Α.» που έχει κατατεθεί από τη Δημοτική Αρχή και βρίσκεται στη φάση της αξιολόγησης.

«Θέλοντας να δώσουμε οριστική λύση καταθέσαμε την πρόταση που είναι της τάξης του 1.380.000 εκ.€, εκ των οποίων 300.000 € αφορούν την αντικατάσταση της οροφής. Περιλαμβάνει επίσης τοποθέτηση 3 αντλιών θερμότητας, αλλαγή των κουφωμάτων και τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στην οροφή ώστε το κτήριο να καταστεί ενεργειακά αυτόνομο», επισημαίνει ο Γιάννης Βαταμίδης.

Ο Αντιδήμαρχος δηλώνει αισιόδοξος για την ένταξη του Δήμου στο Πρόγραμμα, και εφόσον όλα πάνε καλά, η στέγη του κλειστού θα αντικατασταθεί το καλοκαίρι του 2019.

Τι θα γίνει όμως εάν δεν εγκριθεί η πρόταση της Δημοτικής Αρχής;

«Σε αυτήν την περίπτωση θα αντικαστήσουμε τη στέγη με εργολαβία ώστε από την νέα σεζόν να είμαστε έτοιμοι», καταλήγει ο Αντιδήμαρχος.