Σήμερα είναι: Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
greek english turkish
VAMOS ALL4U SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα του Έβρου βρήκε το αδερφάκι του δακτυλιωμένου Λευκοπελαργού που εντοπίστηκε στο Σουφλί!

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα του Έβρου βρήκε το αδερφάκι του δακτυλιωμένου Λευκοπελαργού που εντοπίστηκε στο Σουφλί!

06-07-2019

Στις 03 Ιουνίου 2019 παρατηρήθηκε στο Σουφλί Έβρου, ένας δακτυλιωμένος Λευκοπελαργός, να κάθεται μαζί με ένα ακόμη Πελαργό σε κολώνα φωτισμού. Κάτοικος του Σουφλίου ενημέρωσε αμέσως και έστειλε φωτογραφίες που δείχνουν με ακρίβεια τον αριθμό του.

Η είδηση αυτή για το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, ήταν πάρα πολύ ευχάριστη, καθώς ο συγκεκριμένος Πελαργός μαρκαρίστηκε με δακτυλίδι τύπου ELSA κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Πελαργών, στις 10 Ιουνίου του 2016, στο Ευρωπαϊκό Χωριό των Πελαργών, τον Πόρο!

Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη ήταν όταν διαπιστώθηκε ότι ο δακτυλιωμένος Λευκοπελαργός που εντοπίστηκε την επόμενη ημέρα, στις 04 Ιουνίου 2019 από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης στο πλαίσιο καταγραφής του είδους, είναι «αδερφάκι» του Πελαργού που βρέθηκε στο Σουφλί!

Ο συγκεκριμένος, βρισκόταν σε διαδικασία αναπαραγωγής, παρόλο που ο Ιούνιος δεν θεωρείται πλέον κατάλληλος μήνας για την έναρξη της αναπαραγωγής και για κτίσιμο φωλιάς.

Επίσης παρατηρήθηκε ότι και ο Πελαργός που βρέθηκε στο Σουφλί, προσπαθούσε να χτίσει φωλιά στη στέγη ενός σπιτιού. Πολύ πιθανό θεωρείται ότι ο Πελαργός έκανε ''δοκιμασία φωλιάσματος'' ή απλά βρισκόταν σε αναζήτηση κούρνιας.

"Ευχαριστούμε θερμά τον κάτοικο του Σουφλίου για την άμεση επικοινωνία και την αποστολή των στοιχείων για τον Πελαργό. Το γεγονός αυτό μας υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων στην προστασία των Πελαργών. Ευχαριστούμε και κάθε έναν από τους συμπολίτες μας που βοηθούν με κάθε τρόπο σε αυτό τον αγώνα." καταλήγει η ανακοίωση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Έβρου.