Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Κώστας Γαβρόγλου & Θανάσης Βίτσας
Κώστας Γαβρόγλου & Θανάσης Βίτσας

Ο Υπουργός Παιδείας «την είπε» στους Σαμοθρακίτες & αυτοί του απαντούν στον ίδιο τόνο

09-10-2018

«Ζητήσαμε να μας πουν λεπτομέρειες για την κατάσταση, και δεν το έκαναν. Το είπα στο Δήμαρχο και δεν το έκανε. Λέτε ότι δεν ενδιαφερόμαστε για τον Έβρο, όταν βασικά ισχύει το αντίθετο. Καλέστε το Δήμαρχο και πείτε μας συγκεκριμένα, να δούμε τα προβλήματα τεκμηριωμένα».

Αυτά μεταξύ άλλων ανέφερε στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, στην απάντηση του στην ερώτηση του Βουλευτή Έβρου της ΝΔ Αναστασίου Δημοσχάκη σε ό,τι αφορά την ένταξη των μαθητών της Σαμοθράκης που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, στην ευνοϊκή ρύθμιση με επιπλέον μοριοδότηση εξαιτίας της φυσικής καταστροφής.

Ο Υπουργός ανέφερε πως τα σχολεία παρέμειναν κλειστά μόνο για 2 ημέρες, και πως δεν χρειάζεται να του αναφέρει ο Δήμαρχος σε ποιο νόμο επιθυμεί υπαγωγή αφού «το νόμο τον γνωρίζουμε, τα προβλήματα και τις συνθήκες δεν γνωρίζουμε».

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βίτσας από την πλευρά του περνάει στην «αντεπίθεση».

«Ο Υπουργός κάνει λάθος. Δεν μου ζητήθηκε τίποτα. Δεν μας είπε κανείς για επιπλέον στοιχεία. Η επίσημη απάντησή μου θα σταλεί στον Υπουργό, προς αποκατάσταση της αλήθειας», επισημαίνει ο Δήμαρχος.

Εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία αναφέρθηκε ο Υπουργός, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης στον Έβρο έχει ήδη επικοινωνήσει με τη Γραμματεία του Υπουργείου ώστε να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς εννοούσε ο Υπουργός όταν αναφέρθηκε σε «επιπλέον στοιχεία».

Ο Στ.Αποστολακούδης επισημαίνει επίσης πως η ρύθμιση από τους 16 μαθητές, αφορά ουσιαστικά τους 2.  

Mαρίνα Κριτού