Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Μέχρι τις 29 Οκτωβρίου και μόνο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, επιτρέπεται στους πολίτες να περισυλλέγουν ξερά και κατακείμενα δένδρα.
Μέχρι τις 29 Οκτωβρίου και μόνο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, επιτρέπεται στους πολίτες να περισυλλέγουν ξερά και κατακείμενα δένδρα.

Οδηγίες για την περισυλλογή καυσόξυλων στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Διδυμοτείχου.

16-10-2021

Ξεκίνησε από χθες η συλλογή των ξερών και πεσμένων στο έδαφος δένδρων στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Διδυμοτείχου.

Όσοι επιθυμούν να συμπληρώσουν την ποσότητα ξύλων για την θέρμανση στου σπιτιού τους υπάρχει ειδική ρυθμιστική διάταξη δεκαετούς διάρκειας που εφαρμόζεται και στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με αυτήν μέχρι τις 29 Οκτωβρίου και μόνο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, επιτρέπεται στους πολίτες να περισυλλέγουν ξερά και κατακείμενα δένδρα και μόνο στα διοικητικά όρια του δημοτικού διαμερίσματος που κατοικούν.

Υπάρχει μια ποσότητα δένδρων που είτε έμειναν ως υπολείμματα από την υλοτόμηση που έγινε, είτε αρρώστησαν, ξεράθηκαν και έπεσαν στο έδαφος, οπότε μπορούν να είναι χρήσιμα σε συμπολίτες μας ιδιαιτέρως στα ορεινά του Έβρου όπου ο χειμώνας είναι βαρύς και δαπανηρός για τις οικογένειες αυτές.

«Είναι ένα συμπλήρωμα ιδιαιτέρως για τους κατοίκους του Ορεινού Όγκου, δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Δασάρχης Διδυμοτείχου Δημήτρης Μητρούδης, διότι αυτοί υποφέρουν περισσότερο από τους υπολοίπους. Σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες μια οικογένειας».

Συνήθως τα συναντά κανείς σε δύσβατες περιοχές, ρέματα κλπ. αλλά υπάρχουν τρόποι που τα προσεγγίζουν αυτοί που επιθυμούν και έχουν ανάγκη.

Ο κ. Μητρούδης επισήμανε το γεγονός ότι « η συλλογή αφορά μόνο δένδρα που είναι πεσμένα στο έδαφος και όχι τα όρθια διότι αν κανείς συλληφθεί να κόβει ξερά και όρθια δένδρα τα πρόστιμα είναι πολύ τσουχτερά(διοικητικό πρόστιμο πενταπλάσιο της αξίας των ξύλων ,κατάσχεση των μέσων υλοτομίας καθώς και ανάληψη εξόδων απο τους ίδιους για την διαβίβαση της μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα.»