Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου "Ο Άγιος Στυλιανός" γνώρισαν τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών!

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου "Ο Άγιος Στυλιανός" γνώρισαν τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών!

27-05-2022

Μια ιδιαίτερη ευκαιρία είχαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου «Ο Άγιος Στυλιανός» της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης καθώς μπόρεσαν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών και την αξία των προϊόντων τους μέσα από το Βιωματικό Διαδραστικό Εργαστήριο που πραγματοποιείται στα πλαίσια του διδακτικού προγράμματος του Νηπιαγωγείου "Άγιος Στυλιανός".

Με την βοήθεια έμπειρου μελισσοκόμου παρατήρησαν την γυάλινη κυψέλη και έμαθαν πως λειτουργεί η μικρή, αλλά θαυμαστή κοινωνία των μελισσών. Ακολούθησαν βήμα βήμα την διαδικασία που χρειάζεται για να συλλεχθεί το μέλι, έμαθαν και για τα υπόλοιπα μελισσοκομικά προϊόντα που συλλέγονται και χρησιμοποίησαν τα ειδικά εργαλεία.

 

Οι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν με την παρατήρηση των μελισσών μέσα στην γυάλινη κυψέλη και χάρηκαν γι' αυτήν την ενδιαφέρουσα εμπειρία. Μέσα από το ενδιαφέρον βιωματικό εργαστήριο, αναδύθηκε η όμορφη ιδέα να παράγουν στο Σχολείο τους το δικό τους μέλι, το οποίο αγαπάνε τα παιδιά του σχολείου και γεύονται τακτικά στα πρωινά τους γεύματα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος χάρηκε για την βιωματική αυτή εμπειρία των μικρών μαθητών του Νηπιαγωγείου και τους εύχεται σαν τις μέλισσες να είναι δημιουργικοί και εργατικοί στη ζωή τους.