Κάτι τρέχει στον Έβρο
Οι μικροί μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης καθάρισαν τις ακτές!
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA συντονίζει τη δράση «Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών», στην οποία συμμετέχουν και οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας με τις εκπαιδευτικούς Στανελούδη Παναγιώτα, Χρυσοχοϊδου Σοφία, Κατσιρμά Ιωάννα, Κυριακίδου Γεωργία και Χατζοπούλου Λαμπρινή.
Οι μικροί εθελοντές επισκέφτηκαν και καθάρισαν την ακτή της Αλεξανδρούπολης από απορρίμματα, τα οποία αφού περισυνέλεξαν, τα κατέγραψαν και τα διαχώρισαν σε κοινά και ανακυκλώσιμα. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν την έκταση του προβλήματος από κοντά και να γίνουν μέρος της λύσης μιας παγκόσμιας πρόκλησης.
Με σύνθημά τους «Καθαρές ακτές! Είναι στο χέρι μας! Δράσε κι εσύ!» αποτελούν παράδειγμα μίμησης, ώστε να υιοθετήσουμε όλοι μας τις κατάλληλες πρακτικές.
- Απαγόρευση κυκλοφορίας μεγάλων φορτηγών στο εθνικό οδικό δίκτυο
(14-08-2025) - Ο 13χρονος Λέανδρος κάνει την Αλεξανδρούπολη πιο συμπεριληπτική!
(14-08-2025) - Νέα μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στη Σαμοθράκη
(14-08-2025) - Και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης υπέρ της επιστροφής της χρυσή προτομής στο Διδυμότειχο
(14-08-2025) - Παράνομο "καζίνο" στήθηκε σε μαγαζί της Αλεξανδρούπολης - 6 συλλήψεις
(14-08-2025)
EN
TR






