Σήμερα είναι: Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
greek english turkish
AL FARO KOYKORAVAS ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής
Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής

«Oι μουσουλμάνοι εκεί είναι κομμάτι της καρδιάς μας» - οι ψευδομουφτήδες Θράκης στο ΥΠΕΞ της Τουρκίας

13-03-2019

Μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTTDK) είχαν στις 11 Μαρτίου μια σειρά από συναντήσεις στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την τουρκική σελίδα gundemgazetesi.com και την ελληνική tourkikanea.gr, τα μέλη της BTTDK αρχικά έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο της τουρκικής βουλής Μουσταφά Σεντόπ. Ακολούθως έγινε δεκτοί από τον Πρόεδρο της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Δρ. Αλή Ερμπάς και τέλος από τον πρόεδρο της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων (ΥΤΒ) Αμπντουλλάχ Ερέν.

Ο πρόεδρος της βουλής Δρ. Μουσταφά Σεντόπ απoδέχθηκε την επιτροπή της BTTDK.Ο Σεντόπ υποδέχθηκε την επιτροπή στην Αίθουσα εκδηλώσεων και παρέθεσε γεύμα προς τιμήν τους.

Ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Δρ. Αλή Ερμπάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη και ευχαρίστησε για αυτό τον πρόεδρο της BTTDK Ιμπραήμ Σερίφ, τον μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και την επιτροπή.

Ο πρόεδρος Ερμπάς ανέφερε πως ως Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, πάντοτε βρίσκονται δίπλα στους μουσουλμάνους στην δυτική Θράκη και είπε πως ¨Όταν μιλάμε για τους μουσουλμάνους της δυτικής Θράκης η καρδιά μας χτυπά διαφορετικά. Οι μουσουλμάνοι εκεί είναι ένα τμήμα της καρδιάς μας".

Ο μουφτής Κομοτηνής και πρόεδρος της BTTDK Ιμπραήμ Σερίφ ευχαρίστησε τον πρόεδρο Ερμπάς που τους δέχθηκε και τον ενημέρωσε για την θρησκευτική ζωή και τις θρησκευτικές υπηρεσίες στην περιοχή.

Τέλος τα μέλη της BTTDK έγιναν δεκτά από τον πρόεδρο της Προεδρείας για τους Τούρκους του Εξωτερικού ΥΤΒ Αμπντουλλάχ Ερέν.

Σε δήλωση που έκανε σχετικά με αυτή την επίσκεψη ο πρόεδρος της ΥΤΒ Αμπντουλλάχ Ερέν, είπε: "Σήμερα είχαμε μουσαφίρηδες από την δυτική Θράκη. Ευχαριστώ τους συντοπίτες μου, την BTTDK που με την πολύτιμη επίσκεψη τους με χαροποίησαν. Οι δραστηριότητες των ομογενών μας που βρίσκονται στο πεδίο μας θα είναι πάντα ανάμεσα στις προτεραιότητες μας".