Σήμερα είναι: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
greek english turkish
AL FARO TIMI MIKRO BABY SHOP

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Όλα έτοιμα για τη Γιορτή Κρασιού: Σαρακατσάνοι & Θρακιώτες μαζί την 7η μέρα

Όλα έτοιμα για τη Γιορτή Κρασιού: Σαρακατσάνοι & Θρακιώτες μαζί την 7η μέρα

01-08-2018

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού 2018, στην Αλεξανδρούπολη που θα λάβει χώρα από τις 22 έως τις 28 Αυγούστου στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

Την Πέμπτη 2 Αυγούστου αναμένεται να ληφθεί απόφαση από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου στην 22η συνεδρίασή του, για την παράταση της διοργάνωσης.

Οι συμμετέχοντες σύλλογοι στη Γιορτή, 16 τον αριθμό, το βράδυ της Τρίτης 31 Ιουλίου είχαν συνάντηση με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, τον Πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη και το Δημοτικό Σύμβουλο Στέλιο Βραχιόλογλου, όπου ελήφθησαν και οι τελικές αποφάσεις αναφορικά με την διοργάνωση και τις αρμοδιότητες των συλλόγων.

Η είσοδος την τελευταία και 7η ημέρα της Γιορτής, αμέσως μετά την εμφάνιση του Γιάννη Πάριου, θα είναι δωρεάν. Στις 28 Αυγούστου επίσης, πρόκειται να διοργανωθεί το Σαρακάτσανικο και Θρακιώτικο γλέντι.

Σε ότι αφορά την συμμετοχή της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου στη Γιορτή Κρασιού, ο Δήμαρχος επισήμανε για ακόμη μια φορά στην χθεσινοβραδινή συνάντηση πως «όλοι οι σύλλογοι είναι ευπρόσδεκτοι. Φεύγουν από το σπίτι τους, και τους καλώ να γυρίσουν. Αλλά δεν μπορούμε να τους παραδώσουμε την διαχείριση της Γιορτής».

Να σημειωθεί πως στη φετινή γιορτή θα συμμετέχουν η Ελένη Φουρέιρα, ο Γιάννης Πάριος και ο Στέλιος Ρόκκος.

Εκλέγουμε