Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ζωντανή μετάδοση της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης
Ζωντανή μετάδοση της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

Όλα όσα έγιναν στην 33η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης (video)

05-12-2017

Χθες, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η 33η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.

Το e-evros.gr ήταν εκεί και μετέδωσε ζωντανά (live) για ακόμη μία φορά μέσω της σελίδας του στο Facebook (https://www.facebook.com/eevros) ολόκληρη την συνεδρίαση.

Τα θέματα που συζητήθηκαν μπορείτε να τα δείτε εδώ: https://goo.gl/MSURdX

Σε γενικές γραμμές, η συζήτηση των 34 θεμάτων κινήθηκε σε ήπιους τόνους. Ωστόσο, κάποιες στιγμές οι τόνοι ανέβηκαν με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκοτσίδη να προσπαθεί σε ρόλο "πυροσβέστη" να επιβάλλει την τάξη.

Ένταση υπήρξε μετά το 43ο λεπτό κατά την συζήτηση που αφορούσε την λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για διαγραφή μισθωμάτων του Κ.Ε.Κ. Πυξίδα., μεταξύ του Αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Παντελίδη, ο οποίος εισηγήθηκε του θέματος και του κ. Δευτεραίου από την παράταξη Λαϊκή Συσπέιρωση.

Στα θέματα που ξεχώρισαν συγκαταλέγεται η έγκριση των δαπανών των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων ύψους 19.891 ευρώ. 

Πρόκειται για τις δαπάνες που θα προκύψουν κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων, που θα πραγµατοποιηθούν το χρονικό διάστηµα από 08/12/2017 έως 31/12/2017 στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας στην Αλεξανδρούπολη και στη ∆.Ε. Φερών κατά την περίοδο 16/12/2017 έως 31/12/2017.

Να τονίσουμε ότι την Παρασκευή στις 7:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Πάρκου Χριστουγέννων.

Ενώ, έπειτα από αίτηση του αθλητικού συλλόγου Εθνικού Αλεξανδρούπολης, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης ενέκρινε επιχορήγηση ύψους 16.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα κατανεμηθεί ως εξής: 11.000 ευρώ στο τμήμα βόλεϊ του συλλόγου και 5.000 ευρώ ώστε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης να εκδώσει λεύκωμα με τίτλο "90 Χρόνια Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1927 - 2017".

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου βρέθηκαν σχολικές καθαρίστριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης κ. Ασπιώτης που πήρε τον λόγο (στο 20ο λεπτό), ζήτησε να αναγνωριστoύν και στις σχολικές καθαρίστριες, οι οποίες έχουν προσληφθεί με σύμβαση έργου, τα μέτρα ατομικής προστασίας, το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και το γάλα (1 λίτρο ημερησίως), ζητώντας να το λάβουν με τη μορφή χρημάτων αναδρομικά για 5 έτη, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος κ. Λαμπάκης τόνισε ότι ο Δήμος δεν είναι το αρμόδιο όργανο για να αναγνωρίσει το αίτημα των σχολικών καθαριστριών και παρέπεμψε τις καθαρίστριες στο Δ.Σ. της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής.

Τζένη Φράγκου

Δείτε παρακάτω τη live μετάδοση όπως δημοσιεύτηκε σε πραγματικό χρόνο: