Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης (φωτο)

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης (φωτο)

24-01-2021

Οδεύουν προς την ολοκλήρωση οι εργασίες κατασκευής των προθηκών και ειδικών κατασκευών της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης.

Οι εργασίες εκτελούνται στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Νέο Μουσείο Αλεξανδρούπολης» με Κωδικό ΟΠΣ 5002187 ενταγμένης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», ήδη από τον Ιούνιο του 2020 έχουν ξεκινήσει οι τεχνικές εργασίες προετοιμασίας της μόνιμης έκθεσής του.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβρη μία μαρμάρινη ρωμαϊκή σαρκοφάγος από την περιοχή του Αρδανίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης "βρήκε την θέση της" στο Αρχαιολογίκο Μουσείο της Αλεξανδρούπολης. 

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε στην πρόσοψη του μουσείου. 

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο εύρημα καθώς έχει μήκος 2,25 μέτρα και συνολικό βάρος 5 τόνους. Είναι ένα αρχαίο αντικείμενο που χρειάστηκε ιδιαίτερη μεταχείριση από ειδικό τεχνικό προσωπικό για τη συσκευασία, μεταφορά και τοποθέτησή του στην τελική θέση του.

 
Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης (φωτο) Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης (φωτο)