Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ορεστιάδα: Και οι επιχειρηματίες της εστίασης στον αγώνα για το ΚΥΤ Φυλακίου

Ορεστιάδα: Και οι επιχειρηματίες της εστίασης στον αγώνα για το ΚΥΤ Φυλακίου

10-01-2021

Την αντίθεσή της στην επέκταση του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου στην Ορεστιάδα εκφράζει και η Ένωση Καταστημάτων Μαζίκής Εστίασης Αναψυχής και Διασκέδασης του δήμου Ορεστιάδας.

Σε ανακοίνωσή της ζητάει την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτή καθώς όπως αναφέρει μια τέτοια ενέργεια θα επιδεινώσει και άλλο την δύσκολη κατάσταση την οποία ζούμε ως ακρίτες στα σύνορα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση: "H ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ Δήμου Ορεστιάδας καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής για την επέκταση της δομής φιλοξενίας του ΚΥΤ Φυλακίου.

Η όλη διαδικασία που κινήθηκε αιφνιδίως από το αρμόδιο Υπουργείο δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την βιασύνη του Υπουργείου να μη υπάρξει χρόνος αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας και συνάμα την προχειρότητα που αντιμετωπίζει ένα υψίστης εθνικής σημασίας θέμα σε μία ακριτική περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες.

Εμείς ως μέλη και παράγοντες του Τόπου αυτού, φωνάζουμε όπως και όλη η τοπική κοινωνία για να ακουστεί η φωνή μας πολύ μακριά και να φτάσει στα αυτιά των ιθυνόντων.

Καταγγέλλουμε αυτή την άκρως απαράδεκτη απόφαση, η οποία δεν θα δώσει κανένα ανταποδοτικό όφελος στην τοπική κοινωνία. Αντιθέτως θα επιδεινώσει και άλλο την δύσκολη κατάσταση που ζούμε ως ακρίτες εδώ στα σύνορα.

Δεν θέλουμε τέτοιο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
Διατρανώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη θέση μας και
ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ"
Με τιμή
Εκ του Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ιάκωβος Σιραντεγκιάν