Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ορεστιάδα: Την Δευτέρα θ' ανάψει το φουγάρο στο εργοστάσιο ζάχαρης

Ορεστιάδα: Την Δευτέρα θ' ανάψει το φουγάρο στο εργοστάσιο ζάχαρης

07-10-2016

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και έχοντας γίνει οι απαραίτητες δοκιμές, ξεκινά την Δευτέρα 10/10 η παραλαβή και επεξεργασία τεύτλων και στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα.

«Τη Δευτέρα μπαίνει μπροστά το καμίνι, την Τετάρτη βγαίνει η πρώτη ποσότητα ζάχαρης από την Ορεστιάδα», δηλώνει μιλώντας στο stokokkino.gr, ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Χρήστος Ρώσσιος.

Όπως διευκρινίζει ο ίδιος, το εργοστάσιο επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα Παρασκευή, ωστόσο μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα, καθώς εξαιτίας των βροχών στην περιοχή της Ορεστιάδας, χρειάστηκε αναμονή ώστε να μαλακώσουν τα χωράφια για να βρουν ευκολότερα τα ζαχαρότευτλα.

Ο ίδιος κάνει λόγο για μία «σημαντική στιγμή», καθώς, όπως αναφέρει η προηγούμενη διοίκηση είχε πάρει απόφαση να κλείσει το εργοστάσιο της Ορεστιάδας. Επίσης, όπως προσθέτει, είναι σημαντικό «ότι κατορθώσαμε και να το λειτουργήσουμε, όπως κατορθώσαμε να εξαιρεθεί από το πρόγραμμα της Πειραιώς και το εργοστάσιο των Σερρών». «Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε κάποιες ενέργειες έτσι ώστε να μπει σε πλήρη λειτουργία -όχι απλά σε χρήση- το εργοστάσιο των Σερρών και να προχωρήσουμε και σε κάποιες μετατροπές για να μπορέσουμε να αυξήσουμε και τον χρόνο λειτουργίας του εργοστασίου και με άλλα προϊόντα».