Σήμερα είναι: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
greek english turkish
ΚΡΟΝΟΣ JOY ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το απορριμματοφόρο στις εγκαταστάσεις του τελωνείου Αλεξανδρούπολης
Το απορριμματοφόρο στις εγκαταστάσεις του τελωνείου Αλεξανδρούπολης

Όχημα του Δήμου Σουφλίου «πιάστηκε» χωρίς πινακίδες & εκτελωνισμό – τι απαντά ο Δήμαρχος

28-09-2018

Όχημα, και συγκεκριμένα απορριμματοφόρο, «πιάστηκε» χωρίς πινακίδες και χωρίς να έχει περάσει από εκτελωνισμό στο Δήμο Σουφλίου και ειδικότερα στον Προβατώνα.

Το απορριμματοφόρο οδηγήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από την τροχαία, και δεσμεύθηκε στις εγκαταστάσεις του Τελωνείου. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο Δήμο ξεπερνά τις 70.000 €, σε ό,τι αφορά τον εκτελωνισμό του οχήματος.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, επισημαίνει πως το εν λόγω απορριμματοφόρο κυκλοφορεί τα τελευταία 8 χρόνια χωρίς πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας, και χωρίς να έχει περάσει ΚΤΕΟ και να έχει εκτελωνιστεί. «Έφερα το θέμα πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο κι ο Δήμαρχος δε μιλάει».

Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Πουλιλιός δηλώνει ότι δεν γνωρίζει για την επιβολή προστίμου και πως δεν πρόκειται περί μεμονομένου περιστατικού, αλλά για «μεγάλη ιστορία».

«Το απορριμματοφόρο αυτό το είχαν στο Τυχερό από το 2009, χωρίς πινακίδες και δεν ξέρω πως κατάφεραν να το περάσουν ΚΤΕΟ. Όταν εγώ ανέλαβα Δήμαρχος το 2011 και ο Ορφέας με το Τυχερό έγιναν ένα με το Σουφλί, αρχίσαμε να ψάχνουμε το φάκελο για το όχημα. Τον βρήκαμε μετά από 2 χρόνια μέσα στα σκουπίδια και τα πλημμυρισμένα κτήρια! Βάλαμε χρήματα για τον εκτελωνισμό, και από το Υπουργείο Συγκοινωνιών μου είπαν ότι δεν μπορεί να εκτελωνιστεί κι ότι θα γίνει κατ΄ εξαίρεση. Εγώ πήγα στην Αθήνα 4 φορές, και πριν 2 μήνες κατάφερα να πάρω το χαρτί! Ήταν να περάσει ΚΤΕΟ τώρα και αφού το έστειλα στη Θεσσαλονίκη για επιδιόρθωση», επισημαίνει ο Δήμαρχος.

Ο ίδιος καταλήγει ότι η χρήση του οχήματος αποτελούσε μονόδρομο, αφού τίθεται ζήτημα διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

«Και δηλαδή τι να κάνω; Να μη μαζεύουμε τα σκουπίδια; Αφού δεν έχουμε απορριμματοφόρα, ζητάω, δεν μου δίνουν και θα αναγκαστώ να πάρω δάνειο. Και το πρόστιμο θα πληρώσω αν μας επιβλήθηκε, γιατί το κάνω για τους δημότες».

Μαρίνα Κριτού