Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

«Όχι» στην Black Friday λέει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης με διαμαρτυρία

«Όχι» στην Black Friday λέει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης με διαμαρτυρία

22-11-2018

Διαμαρτυρία με αφορμή την διεξαγωγή για ακόμη μια χρονιά της Black Friday στην Αλεξανδρούπολη, διοργανώνει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων "Η Ενότητα".

Το σωματείο επισημαίνει πως η ημέρα αυτή που πλέον εξελίσσεται σε θεσμό, αποβαίνει εις βάρος των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα.

Όπως τονίζει το σωματείο:

"Για ακόμα μια φορά, οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να εργαστούν συνεχόμενα 12ωρα, από κατάστημα σε κατάστημα στο ωράριο αυτό, χωρίς ρεπό και σε εντατικούς ρυθμούς, μέχρι και 72 ώρες την εβδομάδα! Και μπορεί στο τέλος του μήνα να δούμε στους μισθούς μας λίγα ευρώ παραπάνω λόγω υπερωριών όπου αυτές δηλωθούν και πληρωθούν, αλλά αυτό σε τίποτα δεν αλλάζει τη σκληρή πραγματικότητα με την οποία είμαστε καθημερινά αντιμέτωποι.

"Black Friday", "Λευκές Νύχτες", εορταστικό ωράριο, ενδιάμεσες εκπτώσεις, δουλειά τις Κυριακές, χτύπημα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, κατάπτυστες ατομικές συμβάσεις, ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μέσα στους εργασιακούς χώρους, όλα στην υπηρεσία της εργοδοσίας για να αυξάνει τα κέρδη της ξεζουμίζοντας εμάς τους εργαζόμενους. 

Απαντάμε στην επίθεση της εργοδοσίας, που θα κλιμακωθεί και άλλο το επόμενο διάστημα, με την οργάνωσή μας στο κλαδικό μας σωματείο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», τους αγώνες μας και τη δράση μας, με τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τετάρτη 28 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Στα αιτήματα του σωματείου περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις.