Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ουρές σχηματίζονται έξω από το Γήπεδο Φώτης Κοσμάς για τις προπονήσεις

Ουρές σχηματίζονται έξω από το Γήπεδο Φώτης Κοσμάς για τις προπονήσεις

23-09-2020

Όχι μία ούτε δύο αλλά πολλές καταγγελίες έχουν φτάσει στο e-evros.gr, σχετικά με τις ουρές που διαμορφώνονται τα απογεύματα έξω από το Γήπεδο Φώτης Κοσμάς.

Συγκεκριμένα, πλέον η εποχή του κορονοϊού επιβάλλει νέα μέτρα κάτι που εμποδίζει είτε τους αθλητές είτε τους μαθητές να αθληθούν καθώς υπάρχει το ανώτατο όριο των 150 ατόμων. Από την άλλη δε, τοπεθετήθηκε υπεύθυνος στην είσοδο του γηπέδου για να καταγράφει τα άτομα που εισέρχονται στο γήπεδο για να μην ξεπεραστεί το όριο.

Οι καταγγελίες περιλαμβάνουν αρκετή αγανάκτηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πολιτών, δεν έχει γίνει μία προσπάθεια να αλλάξουν το ωράριο της λειτουργίας του γηπέδου για να εξυπηρετεί παραπάνω κοινό.

Το e-evros.gr επικοινώνησε με τηλεφώνημα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Φιλοζωίας κ. Θ.Βουρδόλη για να συζητήσει σχετικά με το παραπάνω θέμα μιας και οι εγγραφές στους συλλόγους έχουν ξεκινήσει όπως και τα σχολεία και το Γήπεδο Φώτης Κοσμάς είναι μια πιο επιτακτική ανάγκη.

Ο Θ.Βουρδόλης μας ανέφερε ξεκάθαρα πως το ανώτατο όριο των ατόμων που μπορούν να μπούνε στο Γήπεδο Φώτης Κοσμάς είναι 150 άτομα. Από αυτά τα άτομα εξαιρούνται οι αθλητές του μπάσκετ καθώς βρίσκονται σε ξεχωριστό χώρο άθλησης και δεν επηρεάζουν το γενικό σύνολο. Το ανώτατο όριο 150 ατόμων εντός του γηπέδου γίνεται για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού σύμφωνα με το ΦΕΚ 2ο, 31 Ιουλίου 2020, αριθμός φύλλου 31,65, παρ: NΙΙ.

Επιπλέον, στην ερώτηση που του έγινε σχετικά με το: "γιατί δεν ευρύνεται το ωράριο λειτουργίας;", απάντησε πως: "η κανονική λειτουργία είναι για αθλητές του στίβου η χρήση του γηπέδου μπορεί να γίνεται πρωί και βράδυ, αν κάποιος είναι μέλος σωματείου έχει το ίδιο ωράριο με τους αθλητές ενώ για το κοινό η χρήση του γηπέδου γίνεται το πρωί και το απόγευμα από τις 19:30μμ μέχρι το κλείσιμο του γηπέδου". Το ωράριο αυτό έχει αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2016.

Επίσης, τόνισε χαρακτηριστικά πως ο συνωστισμός δεν δημιουργείται εντός του γηπέδου αλλά έξω από αυτό διότι όπως ήδη αναφέραμε έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές στους συλλόγους, με αποτέλεσμα να μην χωρίζουν τα παιδιά σε ομάδες για την πιο ομαλή ροή του γηπέδου και ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές τις απογευματινές ώρες. Υπενθύμισε πως ενώ οι σύλλογοι γνωρίζουν τα μέτρα για την απόφυγη διάδοσης του κορονοϊού, τοποθετούν τις προπονήσεις των παιδιών την ίδια ώρα.

Κλείνωντας την  τηλεφωνική συνομιλία με τον κ.Θ.Βουρδόλη, μας είπε πως εχθές ημέρα Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 έγιναν αυστηρές συστάσεις στους συλλόγους και τους τόνισαν, να μοιράζουν τα παιδιά σε γκρουπ, να τσεκάρουν τα ονόματα στην λίστα και μέσα σε 10 λεπτά θα λύνεται η όλη διαδικασία.

Καλό θα ήταν να προσαρμοστούμε στις νέες απαιτήσεις της καθημερινότητας για να μπορέσουμε να βγούμε κερδισμένοι από την εποχή του κορονοϊού. Οι μέρες που διανύουμε αλλά και αυτές που θα έρθουν απαιτούν προσωπική ευθύνη, ασφάλεια και προστασία.

Φ.Δούκογλου