Σήμερα είναι: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
greek english turkish
ALL4U JOY ΚΡΟΝΟΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στιγμιότυπο από την  συνέντευξη τύπου στην Αλεξανδρούπολη
Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου στην Αλεξανδρούπολη

Π. Καμμένος από Αλεξανδρούπολη: "Η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα"

06-05-2019

Κάνοντας λόγο για «τουρκική προκλητικότητα που έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα» ο κ. Καμμένος από την Αλεξανδρούπολη όπου βρέθηκε το περασμένο Σάββατο ζήτησε την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα. Συνεχείς παραβιάσεις οδηγούνται σε εμπλοκές και αερομαχίες. Στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, έχουμε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, του Ευρωπαϊκού Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, με την παρουσία παράνομα τουρκικών πλοίων στην κυπριακή ΑΟΖ. Οι σύμμαχοί μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αίγυπτος, το Ισραήλ καταδικάζουν την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. Βρισκόμαστε σε μία κρίση» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Αυτό που απαιτεί, αυτή τη στιγμή, η κατάσταση, είναι την ενότητα του ελληνικού λαού. Την ενότητα του έθνους, την ενότητα του λαού και του κλήρου, την ενότητα των πολιτικών δυνάμεων» πρόσθεσε και ζήτησε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από τον πρωθυπουργό «σε αυτές τις στιγμές να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας, να αναβληθεί η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης».

Ύπογράμμισε επίσης την ανάγκη για μιά κοινή εθνική φωνή. «Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουν την ανάγκη μίας φωνής απ' όλους μας. Είτε τον πολιτικό κόσμο, είτε τον ελληνικό λαό. Το έθνος ενωμένο πρέπει ν' αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για αντιπαραθέσεις πολιτικές» σχολίασε ο κ. Καμμένος.