Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Π.Υ. Αλεξανδρούπολης: Ευχαριστήρια επιστολή στον "Άλλον Άνθρωπο" για τη συμμετοχή στην πυρκαγιά της Δαδιάς

Π.Υ. Αλεξανδρούπολης: Ευχαριστήρια επιστολή στον "Άλλον Άνθρωπο" για τη συμμετοχή στην πυρκαγιά της Δαδιάς

22-09-2022

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης τίμησε και ευχαρίστησε τον “Άλλον Άνθρωπο” για την προσφορά και την βοήθειά του στη δασική πυρκαγιά του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς.

Συγκεριμένα, με ευχαρίστηρια επιστολή που απεστάλη στον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας “Άλλος Άνθρωπος”, η Υπηρεσία τον συγχάρηκε για την πράξη αλληλεγγύης, να παρευρεθεί αυτοβούλως στη δασική πυρκαγιά και να συμβάλλει στην επιχείρηση, προσφέροντας φαγητό στους πυροσβέστες.

Για όσους δεν τον γνωρίζετε, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος με την κοινωνική κουζίνα “Άλλος Άνθρωπος” που έχει δημιουργήσει, τα τελευταία 10 χρόνια έχει βρεθεί σε πλημμύρες, σεισμούς και πυρκαγιές σε Ελλάδα και εξωτερικό, προσφέροντας φαγητό και στήριζοντας την προσπάθεια εθελοντών και κατοίκων.

Ήταν στέλεχος πολυεθνικής εταιρίας με προϋπηρεσία 25 ετών στο χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ. Το Σεπτέμβριο του 2009 απολύθηκε από τη δουλειά του σε ηλικία 47 ετών και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο πατρικό του. Το Δεκέμβριο του 2011, μετά από 2 χρόνια ανεπιτυχούς αναζήτησης εργασίας, παρατηρώντας δυο παιδιά να μαλώνουν για λαχανικά στον κάδο απορριμμάτων της λαϊκής αγοράς, αποφάσισε να αναλάβει δράση. Έφτιαξε δέκα τόστ και πήγε στη λαϊκή αγορά για να τα μοιράσει σε ανθρώπους που έψαχναν για τροφή στα σκουπίδια. Ο κόσμος στην αρχή δεν ανταποκρίθηκε, μέχρι που άρχισε ο ίδιος να τρώει ένα από τα τοστ. Μετά από αυτό, οι άνθρωποι άρχισαν να ξεπερνούν τις αναστολές τους και πλησίασαν να πάρουν τοστ και να τα φάνε μαζί με τον Κωνσταντίνο. Στη συνέχεια πήγε στη λαϊκή και έκανε, όπως λέει ο ίδιος, αυτό που σπούδασε (μάρκετινγκ): ζητούσε από τους πωλητές να συνεισφέρουν πρώτη ύλη από τον πάγκο τους και άρχισε να μαγειρεύει στο δρόμο και να τρώει μαζί με τον κόσμο.

Με τον τρόπο αυτό, ξεκίνησε η ιδέα της Κοινωνικής Κουζίνας. Έκτοτε, Κοινωνικές Κουζίνες έχουν δημιουργηθεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, και "Ο Άλλος Άνθρωπος" βρέθηκε κοντά σε ανθρώπους με ανάγκες.

Ο Κωνσταντίνος διαχωρίζει το έργο του από τη φιλανθρωπία και την ελεημοσύνη δηλώνοντας ότι για να δεχτεί μια προσφορά πρέπει εκείνος που θέλει να κάνει τη δωρεά να συμμετάσχει στη δράση, τρώγοντας από το ίδιο καζάνι με όλους.

Δείτε όλα όσα είχε πει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος από 2 χρόνια στο e-evros.gr και τον Χρήστο Δούκα: