Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Η πιθανότερη ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων μετατίθεται για την Τετάρτη 7 Ιουλίου.
Η πιθανότερη ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων μετατίθεται για την Τετάρτη 7 Ιουλίου.

Πανελλήνιες 2021: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

01-07-2021
Την ερχόμενη Τετάρτη θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων βάσει των τελευταίων εκτιμήσεων των βαθμολογητών σε πολλά μαθήματα έχουμε ελαφρά καλύτερες επιδόσεις που θα σπρώξουν ανοδικά τις βάσεις στα περισσότερα τμήματα.

 

Με την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων που δεν εξετάζονται σε ειδικό μάθημα, ξεκινά η αγωνία για τις βαθμολογικές επιδόσεις τους, καθώς και για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα διαμορφωθεί στα τμήματα που επιθυμούν να δηλώσουν στο Μηχανογραφικό.

Αν και οι πρώτες εκτιμήσεις του ΥΠΑΙΘ για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των μαθητών των ΓΕΛ στα γενικά μαθήματα εστίαζαν στη Δευτέρα 5 Ιουνίου ή στην Τρίτη 6 Ιουνίου, νεότερες εκτιμήσεις φέρνουν την ανακοίνωση λίγο αργότερα καθώς δεν θα έχει ολοκληρωθεί η διόρθωση των μαθημάτων από όλα τα βαθμολογικά κέντρα μέχρι την Κυριακή 4 Ιουλίου.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες η πιθανότερη ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων μετατίθεται για την Τετάρτη 7 Ιουλίου.

Ως γνωστόν οι υποψήφιοι θα πληροφορηθούν τις βαθμολογίες τους και στο κινητό τους με sms που θα τους στείλει η αρμόδια Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας , από το Μαρούσι.

Θυμίζουμε ότι πέρσι τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στα σχολεία το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Ιουλίου του 2020. Φέτος η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής είναι βέβαιο ότι θα παρατείνει την αγωνία των υποψηφίων για περισσότερες μέρες από ότι σε προηγούμενες χρονιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΑΙΘ ο προγραμματισμός είναι να ολοκληρωθούν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων πριν από την Τετάρτη 14 Ιουλίου έτσι ώστε να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας αμέσως και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα διαμορφωθεί ανά τμήμα.

Παράλληλα, οι τελευταίες εκτιμήσεις των βαθμολογητών είναι ότι φέτος σε πολλά μαθήματα έχουμε ελαφρά καλύτερες επιδόσεις κυρίως στην κλίμακα των βαθμολογιών 0-9,9 σε σχέση με πέρσι. Εάν αυτό επαληθευτεί τότε οι καλύτερες επιδόσεις θα σπρώξουν ανοδικά τις βάσεις στα περισσότερα τμήματα.

Πηγή: alfavita.gr