Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Πανελλήνιες 2023: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ενημέρωση των βαθμολογιών μέσω SMS

Πανελλήνιες 2023: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ενημέρωση των βαθμολογιών μέσω SMS

14-06-2023

Άνοιξε σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουνίου, για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών η πλατφόρμα για την υποβολή των στοιχείων τους, προκειμένου να ενημερωθούν με sms για τις βαθμολογίες Πανελληνίων 2023 και τη σχολή εισαγωγής τους.

Υπενθυμίζουμε πως, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023 θα έχουν τη δυνατότητα να καταχωρίσουν – ή να επιβεβαιώσουν – τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων www.smsresults.minedu.gov.gr , προκειμένου να ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα sms, για τη βαθμολογία τους καθώς και τη σχολή και το τμήμα εισαγωγής τους.

Το πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμη η ειδική εφαρμογή, ανακοινώνεται ίσως και μέσα στη σημερινή μέρα. Ταυτόχρονα, οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν σχετικά με την προθεσμία, μέσα στην οποία θα κληθούν να υποβάλουν τα στοιχεία τους. Η συγκεκριμένη εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί το 2021 από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας-ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), που αποτελεί Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ

Η δυνατότητα που δίνεται στους υποψηφίους να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για τα παιδιά, καθώς μπορούν επίσης να ενημερωθούν από την εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr.

Στην εφαρμογή αυτή, οι μαθητές θα χρειαστεί να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους, το αρχικό γράμμα από το επίθετό τους, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο με κεφαλαία.

Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Δεν αποκλείεται, η ανακοίνωση των βαθμολογιών να προηγηθεί των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Μοναδική προϋπόθεση για την γνωστοποίηση αυτή, η ολοκλήρωση της εξέτασης των ειδικών μαθημάτων. Ταυτόχρονα, θα ανακοινωθούν και τα σχετικά στατιστικά στοιχεία, όπως και ο ακριβής αριθμός των συμμετεχόντων στις φετινές Πανελλαδικές.