Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Παραιτήθηκε από τη θέση μέλους του Δ.Σ της ΤΙΕΔΑ ο Δημήτρης Μερκούρης

Παραιτήθηκε από τη θέση μέλους του Δ.Σ της ΤΙΕΔΑ ο Δημήτρης Μερκούρης

24-05-2023

Την παραίτηση του από τη θέση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΙΕΔΑ υπέβαλλε εχθές 23 Μαΐου ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης κ. Δημήτρης Μερκούρης.

Ο κ. Μερκούρης προχώρησε σε αυτήν την απόφαση από λόγους εντιμότητας, πολιτικής ευθιξίας και ηθικής όπως αναφέρει ο ίδιος στην επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του ΔΣ.

Αυτό που "ξεχείλισε το ποτήρι" ήταν η τελευταία απόφαση του Δ.Σ "να χαρίσει τα Ιαματικά Λουτρά Αλεξανδρούπολης, με συνοπτικές και προκλητικές διαδικασίες".

Συγκεκριμένα αυτό που τονίζει είναι ότι ενώ παλαιότερα επί δημαρχίας Βαγγέλη Λαμπάκη είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον για μίσθωση των Ιαματικών Λουτρών από το COSTA NAVARINO τον μεγαλύτερο τουριστικό οργανισμό σήμερα στην Ελλάδα, σήμερα αυτόν τον πολύτιμο πόρο τον δίνουμε για 4.200 € τον μήνα και για 25 χρόνια σε μια τοπική εταιρεία με 15.000 € μετοχικό κεφάλαιο και χωρίς καμία άλλη σοβαρή δραστηριότητα στον 1 χρόνο λειτουργίας της. Με μηδενική εμπειρία σε θερμαλισμό και ιαματικό τουρισμό.

Διαβάστε όλα οσα αναφέρει αναλυτικά ο κ. Μερκούρης:

AVAX


Προς: Πρόεδρο και μέλη ΔΣ
Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης Δήμου Αλεξανδρούπολης
Αλεξανδρούπολη 23/5/2023
Κύριοι/ες,
Με την παρούσα, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΙΕΔΑ. Αυτή η απόφαση προκύπτει από λόγους εντιμότητας, πολιτικής ευθιξίας και ηθικής που θεωρώ κρίσιμους για τη διατήρηση των προσωπικών αρχών και των αξιών μου.

Από τη θέση του μέλους του Δ.Σ, έχω διαπιστώσει πολλές φορές στο παρελθόν πρακτικές και αποφάσεις που έρχονται σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις μου σχετικά με το πολιτικό μου ήθος.
Κατέθετα πάντα υπεύθυνα ενώπιόν σας τις διαφωνίες μου και τις προτάσεις μου για τη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας, συναισθανόμενος την ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντι στους δημότες που μας εμπιστεύθηκαν.
Η τελευταία απόφαση του Δ.Σ να χαρίσει τον μοναδικό φυσικό και πολιτισμικό πλούτο του Δήμου, τα Ιαματικά Λουτρά Αλεξανδρούπολης, με συνοπτικές και προκλητικές διαδικασίες ξεπερνά κάθε όριο ανοχής και αντοχής μου.

Η δημοτική αρχή Ζαμπούκη αδιαφορεί πλήρως για τον κίνδυνο που βάζει όλους μας ως μέλη Δ.Σ. Δημοτικής Ανωνύμου Εταιρείας.

Σας θυμίζω για την προσωπική και οικογενειακή σας προστασία ότι το κυρίαρχο όργανο που κρίνει τις αποφάσεις του ΔΣ και αποφασίζει για την τύχη τους είναι ο μοναδικός μέτοχος που είναι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αυτό που θα αποφασίσει αν θα απαλλάξει ή δε θα απαλλάξει από τις ευθύνες τους τα μέλη του ΔΣ της ΤΙΕΔΑ για τις αποφάσεις τους.
Έχω τη βεβαιότητα ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, εκτός αυτών που στηρίζουν τη Δημοτική αρχή Ζαμπούκη, εναντιώνονται στην απόφαση που πήρε η ΤΙΕΔΑ για τα ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ. Κυρίως εναντιώνονται στις ασυνήθιστα προκλητικές διαδικασίες που έγιναν μέχρι σήμερα.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν δυο ενδιαφερόμενες εταιρείες:
Α. Μία ΚΟΙΝΣΕΠ η οποία κατέθεσε μόνο μια απλή αίτηση χωρίς κανένα άλλο απαραίτητο έγγραφο (γιατί άραγε;) και απλά απερρίφθη.
2. Μία ομόρρυθμη εταιρεία που οι μέτοχοι της είναι υπάλληλοι του ξενοδοχείου GRECOTEL EGNATIA.
Στο παρελθόν, επί Δημαρχίας Βαγγέλη Λαμπάκη, γνωρίζω ότι είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον για μίσθωση των Ιαματικών Λουτρών από το COSTA NAVARINO τον μεγαλύτερο τουριστικό οργανισμό σήμερα στην Ελλάδα.
Και σήμερα μαθαίνουμε ότι αυτόν τον πολύτιμο πόρο τον δίνουμε για 4.200 € τον μήνα και για 25 χρόνια σε μια τοπική εταιρεία με 15.000 € μετοχικό κεφάλαιο και χωρίς καμία άλλη σοβαρή δραστηριότητα στον 1 χρόνο λειτουργίας της. Με μηδενική εμπειρία σε θερμαλισμό και ιαματικό τουρισμό.
Βέβαιος για τις ηθικές και κυρίως τις ποινικές ευθύνες που σύντομα θα αναζητηθούν από τον μέτοχο και τη δικαιοσύνη, κρίνω απαραίτητο να λάβω αυτή την απόφαση για να διατηρήσω την προσωπική μου ακεραιότητα. Τέλος, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας, μετά από αυτοψία που έκανα στον χώρο, ότι στην περιοχή δεν εμπλέκεται μόνο μια Εφορεία Αρχαιοτήτων, αλλά δύο και πιθανόν να ζητήσουν ποινικές ευθύνες για την πρόκληση ανεπανόρθωτων ζημιών στους τέσσερις οθωμανικούς τρούλους.
Θέλω να ευχαριστήσω εσάς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την όποια συνεργασία είχαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μου.
Με εκτίμηση
Δημήτριος Μερκούρης