Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Παραμένει μέχρι το Σάββατο το ANAX στην εξυπηρέτηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης

Παραμένει μέχρι το Σάββατο το ANAX στην εξυπηρέτηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης

09-08-2019

Παραμένει τελικά μέχρι και το Σάββατο στην εξυπηρέτηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης το οχηματαγωγό πλοίο "ANAX".

Και ενώ αρχικά το πλοίο είχε ναυλωθεί από την εταιρεία SAOS Ferries για δύο μόνο ημέρες τελικά εχθές μετά από ενέργειες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αυτό άλλαξε και προστέθηκαν άλλες δύο ημέρες.

Την είδηση της συνέχισης των δρομολογίων του "ΑΝΑΧ" γνωστοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς εχθές το απόγευμα.

"Με ενέργειες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο το οχηματαγωγό ANAX στην εξυπηρέτηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης, ταυτόχρονα με την προσπάθεια αποκατάστασης της βλάβης στο ΣΑΟΣ, αλλά και την εξεύρεση άλλου εναλλακτικού σκάφους για την εκτέλεση των δρομολογίων.

Τη διαβεβαίωση είχαμε αργά το απόγευμα από τη Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, ενώ από χθες το μεσημέρι είχε προηγηθεί και σχετική επικοινωνία του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου με τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη.

Τις σοβαρότατες συνέπειες που δημιουργούνται από την διακοπή των δρομολογίων στον τουρισμό και στην οικονομία του ακριτικού μας νησιού, επεσήμανα ως Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, με χθεσινή επιστολή μου στον υπουργό, υπογραμμίζοντας την άμεση ανάγκη εξεύρεσης άλλου ΕΓ/ΟΓ σκάφους για την απρόσκοπτη λειτουργία της γραμμής."

Όσον αφορά τα δρομολόγια η εταιρεία ανακοίνωσε:

Το πλοίο ΑΝΑΞ ΝΠ. 12457 θα πραγματοποιήσει σήμερα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/8/2019 δρομολόγια από Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Το πλοίο θα μεταφέρει ΜΟΝΟΝ οχήματα και δώδεκα (12) οδηγούς των οχημάτων κατά προτεραιότητα .
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΩΡΑ 14.00
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 18.30

Ελλείψει κτιριακών εγκαταστάσεων και λόγω της έκτακτης ανάγκης η έκδοση εισιτηρίων θα πραγματοποιείται επί του πλοίου και μόνον με μετρητά.