Κάτι τρέχει στον Έβρο

Παρατείνονται τα μέτρα για τα τελωνεία Ορμενίου και Κήπων

Παρατείνονται τα μέτρα για τα τελωνεία Ορμενίου και Κήπων

15-10-2020

Τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού συνεχίζονται και στην περιοχή του Έβρου. Παρατείνονται για άλλες δύο εβδομάδες τα μέτρα που ισχύουν για τα τελωνεία του Ορμενίου και Κήπων σχετικά με τις διελεύσεις. Ενώ συνεχίζει να αποτελεί το τελωνείο του Προμαχώνα, το μοναδικό που μένει ανοιχτό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, παρατάθηκαν μέχρι τις 25 Οκτωβρίου τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν και για τα τελωνεία Ορμενίου και Κήπων αναφορικά με τις διελεύσεις.

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, το μόνο χερσαίο συνοριακό σημείο που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και από το οποίο θα επιτρέπεται και η διέλευση προσώπων, είναι το τελωνείο Προμαχώνα.

Τα τελωνεία Ορμενίου, Κήπων, Κακαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων και Νυμφαίας συνεχίζουν μέχρι τις 25 του μήνα με το ίδιο καθεστώς, δηλαδή της δυνατότητας εισόδου μόνο φορτηγών οχημάτων, καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Υπενθυμίζεται ότι την εξαίρεση του τελωνείου Ορμενίου από τα περιοριστικά μέτρα είχαν ζητήσει επίμονα όλο το προηγούμενο διάστημα φορείς του νομού, ενώ σχετικές ερωτήσεις κατέθεσαν και οι βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης και Χρήστος Δερμεντζόπουλος, τονίζοντας πως η απαγόρευση διέλευσης προσώπων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε φοιτητές που σπουδάζουν στη Βουλγαρία ή άλλες γειτονικές χώρες, σε Έλληνες μετανάστες που ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες και σε εργάτες γης από τη Βουλγαρία που μετακινούνται για εργασία στην Ελλάδα.