Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στιγμιότυπο από την προσαγωγή της μητέρας
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή της μητέρας

«Πεδίο μάχης» στα Γυμνάσια Αλεξανδρούπολης – διακομιδή μαθητή στο ΠΓΝΑ & προσαγωγές από την αστυνομία

10-10-2018

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό εκτυλίχθηκε χθες Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου στον προαύλιο χώρο του 1ου & του 3ου Γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη, απολογισμός του οποίου είναι ένας μαθητής στο νοσοκομείο, μια μητέρα στο αστυνομικό τμήμα και ένας διευθυντής να καταθέτει στις αρχές.

Όλα άρχισαν πριν χτυπήσει το σχολικό κουδούνι περί τις 8 το πρωί, όταν ξεκίνησε άγρια συμπλοκή με σωματική βία μεταξύ 20 με 25 παιδιών μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, και μάλιστα με τη συμμετοχή μουσουλμάνων μαθητών από όλα τα Γυμνάσια της πόλης, που ενδεχομένως είχαν κλείσει «ραντεβού για καβγά».

Η συμπλοκή έλαβε χώρα μπροστά στα έντρομα μάτια των υπόλοιπων μαθητών και των καθηγητών τους, που αδυνατούσαν να καταλάβουν την αιτία της, αφού οι εμπλεκόμενοι μιλούσαν και φώναζαν στην τουρκική.

Ο καβγάς αρχικά ξεκίνησε ανάμεσα σε 2 μαθήτριες, και επεκτάθηκε με την εμπλοκή πολλών ακόμη. 

Αποτέλεσμα του άγριου καβγά ήταν η μεταφορά ενός εμπλεκόμενου στη συμπλοκή μαθητή στο Νοσοκομείο από το ΕΚΑΒ, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του. Η κατάσταση του παιδιού δεν κρίθηκε σοβαρή κι έλαβε εξιτήριο την ίδια ημέρα. 

«Πρωταγωνιστής» του καβγά, ένας 15χρονος, αδερφός της μίας εκ των δύο μαθητριών, ο οποίος έχει χάσει χρονιές και ξεπερνά τους συμμαθητές του στην ηλικία.

Το ζήτημα όμως δεν τελείωσε εκεί, αφού αργότερα μέσα στην ημέρα έφτασε στο σχολείο σε έξαλλη κατάσταση η μητέρα της έτερης μαθήτριας, αναζητώντας τον 15χρονο τον οποίο εντόπισε και επιχείρησε να λιντσάρει.

Περί τις 12 το μεσημέρι κλήθηκε η στο σημείο η αστυνομία, που προσήγαγε το 15χρονο αλλά και τη γυναίκα στο τμήμα, η οποία μάλιστα πρόβαλλε σθεναρή αντίσταση στις αρχές.

Στο τμήμα για κατάθεση κλήθηκε και ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου.

Ένα τουλάχιστον περιέργο και πρωτοφανές περιστατικό, το οποίο ευτυχώς δεν έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις με σοβαρούς τραυματισμούς. 

 Μαρίνα Κριτού

 Στιγμιότυπο από την ώρα της σύλληψης της μητέρας όπως καταγράφηκε τη στιγμή εκείνη από την κάμερα του e-evros