Σήμερα είναι: Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
greek english turkish
AL FARO ΙΚΤΕΟ SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Περήφανος ο δήμος της Αλεξ/πολης για τις επιτυχίες των μαθητών

Περήφανος ο δήμος της Αλεξ/πολης για τις επιτυχίες των μαθητών

12-04-2016
Έπαινο στο μαθητή της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης "Δόμνα Βισβίζη" Ορέστη Τσαταλμπασίδη, απένειμε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του Έβρου, Βαγγέλης Λαμπάκης.
 
Ο Ορέστης Τσαταλμπασίδης με τη συμμετοχή του στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Μαθηματικών, κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στον “Αρχιμήδη” που είναι η τελική φάση του διαγωνισμού αλλά επιπλέον και να πετύχει την είσοδό του  στην Εθνική Ομάδα Μαθηματικών Νέων, με την οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Βαλκανιάδα Μαθηματικών που θα γίνει στη Ρουμανία στο τέλος Ιουνίου.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι  κατά την περσινή χρονιά ο Ορέστης Τσαταλμπασίδης κατέκτησε με την εθνική ομάδα το χάλκινο μετάλλιο στη Βαλκανιάδα Μαθηματικών που είχε γίνει στο Βελιγράδι, γεγονός για το οποίο βραβεύθηκε τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο όσο και από τον Δήμαρχο #Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, στο 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών.
 
Επιπλέον, ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, βράβευσε τους μαθητές της Β΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, Αντώνη Φούρφαρο, Χρήστο Παυλίδη και Απόστολο Κουζούκο, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας. 
 
Οι μαθητές σε τρεις ημέρες συναγωνίστηκαν 182 τριμελείς ομάδες Λυκείων απ' όλη την Ελλάδα και κατάφεραν να περάσουν στους προημιτελικούς, ημιτελικούς και τελικό ως πρώτη ομάδα συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Στον τελικό συναγωνίστηκαν με έξι ομάδες τις οποίες και νίκησαν κατακτώντας την πρώτη θέση. 
 
Ο Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης είναι μία εκπαιδευτική δραστηριότητα που βασίζεται στην αντίληψη και την ορθολογική σκέψη με στόχο την επίλυση μαθηματικών και λογικών γρίφων, χωρίς να προϋποθέτει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων ή να απαιτεί προετοιμασία.  Είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και τελεί υπό την αιγίδα του Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολλεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ (ACSTAC) το οποίο είναι πιστοποιημένο από το CERN. Επιπλέον, τελεί υπό την αιγίδα της ΚΑΝΓΚΟΥΡΟ Ελλάς η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «ΚΑΝΓΚΟΥΡΟ».
 
MENOYME ΑΣΦΑΛΕΙΣ