Σήμερα είναι: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
ALL4U SOHO ΚΡΟΝΟΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αύξηση του τουρισμού σημειώθηκε αυτό το καλοκαίρι στην περιφέρεια ΑΜ-Θ
Αύξηση του τουρισμού σημειώθηκε αυτό το καλοκαίρι στην περιφέρεια ΑΜ-Θ

Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Αύξηση του τουρισμού αυτό το καλοκαίρι.

10-08-2015

Καλά τα νέα για τον τουρισμό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη, καθως σημειώθηκε αύξηση των αφίξεων τουριστών 15% από Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, αλλά και 30% από τα Βαλκάνια. Συγκεκριμένα, οι παραλιακοί μας προορισμοί, από το Οφρύνιο και μέχρι την Αλεξανδρούπολης έχουν πληρότητα, που φτάνει μέχρι και το 100% σημειώνει ο Μιχάλης Αμοιρίδης.

Επίσης, παρατηρείται μια φυσιολογική, κατά τα λεγόμενα του κ. Αμοιρίδη, μείωση Ελλήνων τουριστών, λόγω των δυσμενών συνθηκών τη χώρα μας τους τελευταίους μήνες, η οποία όμως εξομαλύνεται κι αυτή αυτό το μήνα.

Μια κίνηση για να βοηθηθεί περαιτέρω η αύξηση του τουρισμού είναι το φεστιβάλ via Egnatia, ένα περιφερειακό φεστιβάλ που έχει στόχο την αρχαιολογική και πολιτισμική ανάδειξη της Περιφέρειας, και αντλεί το ονομά του από τις δράσεις που πραγματοποιεί κατά μήκος της αρχαίας Εγνατίας οδού. Σύμφωνα με την με τη xanthipress.com, ο κ. Αμοιριδης θέλει να γινει ενα φεστιβάλ-θεσμός που θα επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι ώστε να προσελκύει μεγαλύτερο αριθμό τουριστών.