Σήμερα είναι: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
greek english turkish
AL FARO BABY SHOP ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς

Πέτροβιτς: “Αφήστε μας να κάνουμε έργο!”

21-03-2018

Αυτή είναι η γενική παράκληση που απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου, Δημήτριος Πέτροβιτς, σε ζωντανή εκπομπή του Maximum 93.6. «Πάντα είναι δύσκολη η αντίδραση στη γραφειοκρατία. Θυμάστε τον Ν. 44/12, άλλωστε. Απουσία διαγωνισμών, με αποτέλεσμα τα λεφτά να μένουν στο ταμείο και να φαίνεται πως η Ελλάδα ανακάμπτει» υπογράμμισε αμέσως μετά, τονίζοντας πως αντιμετωπίζουν πάντα μπροστά τους νομικά κωλύματα.

Η δήλωση έγινε με αφορμή τη συζήτηση για τη διαβρωμένη και δυσλειτουργική παράκαμψη του Διδυμοτείχου, ένα κομμάτι που δεν ξεπερνά τα 150 μέτρα. «Θα υπάρξει παρέμβαση για την απαλοιφή του προβλήματος» συμπληρώνει στη συνέχεια, μιλώντας για κονδύλιο τάξης των 400.000 ευρώ για την αποκατάσταση των αρμών και ανωμαλιών του οδοστρώματος.

Η δυσκολία στην αντιμετώπιση του προβλήματος φαίνεται να οφείλεται μερικώς στον νέο νόμο που τέθηκε σε ισχύ από τις 21 Φεβρουαρίου, το περιεχόμενο του οποίου περιορίζει κατά έναν τρόπο τις ηλεκτρονικές κληρώσεις μελών δημοπρασιών. Συγκεκριμένα, οι 19 υπάλληλοι που κληρώθηκαν δεσμεύονται για τρεις μήνες πως δεν θα συμμετέχουν σε κάποιον διαγωνισμό, και δε μπορούν να μπουν σε κληρωτίδες.

Πάντως, ο Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε πως “κάτι θα γίνει” και για το ζήτημα των διαγραμμίσεων, στις οποίες έχει δεσμευτεί ποσό της τάξης του 1.700.000 ευρώ. “Θα προκηρύξουμε 3-4 έργα, μόλις παρέλθουν οι τρεις μήνες” τελειώνει, αναφερόμενος στα 100 εκατομμύρια που έχουν διοχετευθεί στα έργα του Έβρου. “Έχουμε τα πάντα: χρήματα (2.600.000 ευρώ για υλικό πρόγραμμα), το μεγαλύτερο οδικό δίκτυο στη Β. Ελλάδα: αφήστε μας να κάνουμε έργο!” κλείνει.

Νικήτας Διαμαντόπουλος

ΕΚΘΕΣΗ ΦΕΡΩΝ