Σήμερα είναι: Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
greek english turkish
VAMOS ΙΚΤΕΟ SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Από αριστερά ο Δ.Πέτροβιτς & Θ.Μαρκόπουλος
Από αριστερά ο Δ.Πέτροβιτς & Θ.Μαρκόπουλος

Πέτροβιτς & Μαρκόπουλος στη «μάχη» για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ;

17-09-2018

Ζυγώνει ο καιρός για την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών, και οι ζυμώσεις στο πολιτικό σκηνικό έχουν αρχίσει να πληθαίνουν.

Επαφές και σενάρια για υποψηφίους συνδυασμούς αλλά και επικεφαλής δίνουν και παίρνουν, και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το τοπίο έχει αρχίσει σιγά σιγά να ξεκαθαρίζει.

Οι υποψήφιοι όμως σε αυτή τη φάση, έχουν…το νου τους και για την κομματική στήριξη και συγκεκριμένα τη διεκδίκηση αυτής και την εξασφάλιση του πολυπόθητου «χρίσματος».

«Καμία Περιφέρεια στο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές», διεμήνυσε από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που σύμφωνα και με ρεπορτάς της εφημερίδας «Το Βήμα», πρόκειται να λάβει τις τελικές αποφάσεις μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μέχρι στιγμής, η μόνη σίγουρη υποψηφιότητα είναι εκείνη του νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, ο οποίος όπως αναφέρεται και στο ρεπορτάζ του «Βήματος»:

«ο μητσοτακικός» Χρήστος Μέτιος, ο οποίος ανέλαβε μετά τον θάνατο του Γιώργου Παυλίδη, φαίνεται ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει με επιτυχία την Περιφέρεια, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι Δημήτρης Πέτροβιτς (Αντιπεριφερειάρχης Έβρου) και Θεόδωρος Μαρκόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Χρ.Μέτιος έστρεψε τα «βέλη» του στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θ.Μαρκόπουλο, αναφέροντας ότι:

«Οι  δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θ. Μαρκόπουλου  αποκάλυψαν ποιοι πραγματικά κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις που δέχομαι από την εκλογή μου στη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Οκτώβριο του 2016.

Είναι προφανές πως η εκλογή μου δυσαρέστησε κάποιους, εντός και εκτός της Περιφερειακής Αναγέννησης, και έθεσαν αμέσως σε εφαρμογή ένα σχέδιο υπονόμευσής μου.»

Αναμείνατε στο ακουστικό σας, καθώς αυτή τη στιγμή το πλέον σημαντικό είναι το ποιος θα «τολμήσει» να ορθώσει το ανάστημά του τόσο θέτοντας εαυτόν ως υποψήφιο, αλλά και ενδεχομένως να πάει «κόντρα» στην βούληση του κόμματος.

Μαρίνα Κριτού