Σήμερα είναι: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
ΚΡΟΝΟΣ Δερέμπεης μικρό ALL4U

Κάτι τρέχει στον Έβρο

ΠΓΝΕ Αλεξανδρούπολης: Κλινική πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων, ιδρύει το ΔΠΘ

ΠΓΝΕ Αλεξανδρούπολης: Κλινική πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων, ιδρύει το ΔΠΘ

24-08-2016

Την ίδρυση κλινική πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων, στο τμήμα ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), η οποία θα λειτουργεί στο πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου (ΠΓΝΕ) στην Αλεξανδρούπολη, αποφάσισε η Σύγκλητος του ιδρύματος. 

Σύμφωνα με την απόφαση την οποία υπογράφει ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Αθανάσιος Καραμπίνης, η εν λόγω κλινική θα εξυπηρετεί διδακτικές, ερευνητικές και νοσηλευτικές ανάγκες στο επιστημονικό αντικείμενο της Πλαστικής Χειρουργικής.

Ειδικότερα, η δραστηριότητά της αφορά στη χειρουργική και συντηρητική περίθαλψη και νοσηλεία ασθενών που εμπίπτουν στο αντικείμενο της ειδικότητας, τη συνεργασία με άλλες κλινικές και εργαστήρια εντός και εκτός της Ελλάδος, τη θεωρητική διδασκαλία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, την κλινική και πειραματική έρευνα.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση οικονομικής διαχείρισης του ΔΠΘ, η κλινική θα λειτουργεί με ιδίους πόρους και δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του πανεπιστημίου, ενώ θα στελεχωθεί από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί ήδη στην ιατρική σχολή του ΔΠΘ και στο ΠΓΝΕ, όπου και θα εγκατασταθεί η κλινική. 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής χειρουργικής και πρόεδρος του τμήματος ιατρικής του ΔΠΘ, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, διευκρίνισε ότι «μέχρι σήμερα στο νοσοκομείο υπήρχε μία πλαστική χειρουργός η οποία λειτουργούσε μέσα στα πλαίσια της Α΄ χειρουργικής κλινικής, ενώ πρόσφατα ήρθε και ένας αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής. Προσπαθούμε να ιδρύσουμε την κλινική και σιγά-σιγά να την αναπτύξουμε ώστε να είναι αυτοδύναμη και ανεξάρτητη».