Κάτι τρέχει στον Έβρο

Πλήθος κόσμου στην πορεία κατά της δημιουργίας βάσης ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη

Πλήθος κόσμου στην πορεία κατά της δημιουργίας βάσης ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη

12-02-2018

Πλήθος κόσμου έλαβε μέρος στην κινητοποίηση που οργάνωσαν στην Αλεξανδρούπολη οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σωματεία και φορείς της περιοχής, κατά της δημιουργίας ΝΑΤΟϊκής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, στο Δημοτικό Θέατρο, κι έπειτα ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Να επισημάνουμε πως παραβρέθηκαν και φαντάροι που υπηρετούν σε μονάδες της Αλεξανδρούπολης. 

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό φαντάρου από μονάδα της Αλεξανδρούπολης, στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Σουχά 'Ερτεκιν, εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας, έπειτα πήρε το λόγο ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα και τέλος ο Χρήστος Τρέλλης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία στάθηκε έξω από την έδρα της 12ης Μεραρχίας Πεζικού. Με τα συνθήματά τους οι διαδηλωτές κατήγγειλαν πως "Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν" και σάλπισαν "Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών", "Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί". Παράλληλα, πρόβαλαν την απαίτησή τους για "Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών".

"Έχω ταχθεί υπέρ της εγκατάστασης ΝΑΤΟϊκής βάσης στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης", τόνισε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στο Ραδιοφωνικό σταθμό Maximum.

"Υπάρχει κάποιος λογικός πολιτικά άνθρωπος που να είναι κατά; Οι κομουνιστές έχουν την άποψή τους. Εγώ ως φιλελεύθερος και ως ενταγμένος στο ΝΑΤΟ, Έλληνας πολίτης θέλω τη συμπαράσταση μέσα από τη δημιουργία της αμερικανικής βάσης", επισήμανε ο κ. Λαμπάκης.

Τέλος ο κ. Λαμπάκης τόνισε πως κάτι τέτοιο θα μας δώσει ώθηση και οικονομική αλλά και θα έχουμε μια αμυντική ασπίδα.