Σήμερα είναι: Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020
greek english turkish
SOHO VAMOS AL FARO

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Ποδαρικό για το 2017 με νέες εισφορές

Ποδαρικό για το 2017 με νέες εισφορές

04-01-2017

Το 2017 μας υποδέχθηκε με τον ίδιο τρόπο που μας αποχαιρέτησε και το 2016, με αύξηση φόρων, μείωση σε μισθούς και συντάξεις και αύξηση τομών σε βασικά είδη του νοικοκυριού. Για τις μεταβολές αυτές και τις αυξήσεις επικοινωνήσαμε με την κυρία Σοφία Ταλιαντζή Πρόεδρο της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Έβρου – Δικηγόρο όπου μας δήλωσε τα κάτωθι:

«Με νέους φόρους, αυξήσεις σε υπάρχοντες φόρους και το νέο ασφαλιστικό, με τις εισφορές-φωτιά, κάνει «ποδαρικό» το 2017. Εκατομμύρια καταναλωτές και φορολογούμενους, θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς αυξάνουν οι έμμεσοι φόροι όπως ο ΕΦΚ και ο ΦΠΑ σε ορισμένα είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και οι άμεσοι φόροι εισοδήματος για μισθωτούς , συνταξιούχους, αγρότες, ατομικές επιχειρήσεις κλπ.

Εκτός των παραπάνω ο Κρατικός Προϋπολογισμός προσδοκά να εισπράξει φέτος περισσότερα έσοδα για ολόκληρο το 2017 από τις αυξήσεις έμμεσων φόρων που επιβλήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο του 2016 σε εκατοντάδες προϊόντα (1,4 δις ευρώ).

Η αύξηση στους έμμεσους φόρους (ΕΦΚ,ΦΠΑ) αναμένεται να πλήξει ιδιαίτερα τα πορτοφόλια των καταναλωτών, αφού αγγίζουν βασικά είδη.

Στους εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές που θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη περιλαμβάνονται οι καπνιστές, οι κάτοχοι Ι.Χ και οι λάτρεις του καφέ καθώς οι λιανικές τιμές σε καπνό, βενζίνη και καφέ παίρνουν και πάλι την ανηφόρα λόγω της αναπροσαρμογής του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο σε εφαρμογή δεσμεύσεων του τρίτου Μνημονίου.»

Σ.Χ.