Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Ο Θωμάς Καλοκύρης είναι νομικός και υποψήφιος διδάκτωρ της Νομικής ΑΠΘ
Ο Θωμάς Καλοκύρης είναι νομικός και υποψήφιος διδάκτωρ της Νομικής ΑΠΘ

Ποιος είναι ο Θωμάς Καλοκύρης, υποψήφιος Eυρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση;

30-04-2024
Με τιμή, ανακοινώνω τη συμμετοχή μου στο Ευρωψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης. Έχω πλήρη συναίσθηση του καθήκοντος που κάτι τέτοιο συνεπάγεται. Η εκπροσώπηση της πατρίδας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι εξαιρετικά σημαντική επιλογή. Πρέπει να σκεφτούμε καλά, με ποια κριτήρια θα «σταυρώσουμε» και, προπάντων, να συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία.
 
Πιστεύω βαθιά, πως περισσότερη δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει μεγαλύτερη αυτονομία στα κράτη- μέλη και στους πολίτες, για να λαμβάνουν αποφάσεις. Πιστεύω, επίσης, ότι «ο φιλελευθερισμός χρειάζεται το έθνος» (Φράνσις Φουκουγιάμα), ότι οι χώρες πρέπει να έχουν σαφή, προστατευόμενα σύνορα, ότι το δημογραφικό ζήτημα εξαρτάται από τον θεσμό της οικογένειας. Ξέρω, ότι μόνο οι Έλληνες μπορούμε να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα, γιατί κανείς ξένος δε θα το κάνει.
 

ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ

 
 
Παρέχω, λοιπόν, την πλήρη στήριξη και όλη τη τεχνογνωσία που διαθέτω στην Ελληνική Λύση, έχοντας διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, ότι μπορεί να μας υπερασπιστεί επάξια, έχοντας τα εθνικά μας συμφέροντα ως κεντρική πυξίδα της πολιτικής της στην Ευρώπη. Αυτό το έχει αποδείξει με τις ουσιώδεις παρεμβάσεις της στο Ευρωκοινοβούλιο, εκπροσωπούμενη, μάλιστα, από έναν μόνο Ευρωβουλευτή.
 
Βιοπορίζομαι από την εργασία μου, ως δικηγόρος. Θεωρώ σημαντικό το να μετατεθεί η δημόσια συζήτηση από «πολιτικά κουτσομπολιά» σε πράγματα ουσίας για τη ζωή μας. 
 
Ευχαριστώ, εκ των προτέρων, όλες και όλους για τη στήριξή σας. 
 
Γνωρίζω τον τρόπο και, αν οι πολίτες το επιλέξουν, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.
 
Με τιμή, Καλοκύρης Θωμάς
 
Λίγα λόγια για τον κ. Καλοκύρη
 
Διακεκριμένος Δικηγόρος και Λογοτέχνης: Το Συνοδευτικό Βιογραφικό

Ο Θωμάς Καλοκύρης, δικηγόρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ξεχωρίζει στον επαγγελματικό τομέα ως επιτυχημένος νομικός με πολυσχιδή δραστηριότητα και πλούσιο δημιουργικό έργο.

Εκτός από τη δικηγορική του δραστηριότητα, είναι πιστοποιημένος Διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ επιβλέπει την προστασία των προσωπικών δεδομένων ως Data Protection Officer. Είναι ενεργό μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, καθώς και διαιτητής στον Κατάλογο Διαιτητών του Συλλόγου.

Η πορεία του στην εκπαίδευση είναι εξίσου εντυπωσιακή. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με εξαιρετικό βαθμό, εκπροσώπησε το πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια του προγράμματος Erasmus στο Faculté de Droit et Science Politique de l’Université Nice Sophia – Antipolis στη Νίκαια της Γαλλίας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Εμπορικό και Οικονομικό Δίκαιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με άριστα αποτελέσματα, ενώ είναι υποψήφιος διδάκτωρ στον τομέα του Εμπορικού & Οικονομικού Δικαίου του ίδιου πανεπιστημίου.

Πέραν του νομικού τομέα,ο Θωμάς Καλοκύρης έχει εντυπωσιακή παρουσία στον χώρο της λογοτεχνίας. Με πολλά έργα στο ενεργητικό του, όπως "Η Ιστορία των Σκιών" και "Ονείρων Άθυρμα", έχει καταφέρει να αποσπάσει αναγνώριση και βραβεία, συμπεριλαμβανομένης της βράβευσης από την UNESCO του Ομίλου Πειραιώς και Νήσων για τη συνεισφορά του στη λογοτεχνία.

Ο ο Θωμάς Καλοκύρης αναδεικνύεται ως ένα πολυπράγμον και ταλαντούχο άτομο, συνδυάζοντας την επιτυχημένη νομική καριέρα με τη δημιουργική έκφραση στον χώρο της λογοτεχνίας.