Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τα εργατικά σωματεία πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης με αφορμή την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει την ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα.
Τα εργατικά σωματεία πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης με αφορμή την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει την ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πορεία και στην Αλεξανδρούπολη για την Φρεγάτα «Ύδρα»

19-02-2024

«Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ - ΗΠΑ – ΕΕ! Να μην σταλεί η φρεγάτα Ύδρα στην Ερυθρά Θάλασσα! Κανένας στρατιωτικός έξω από τα ελληνικά σύνορα!», απαιτούν το Σωματείο Εμποροϋπάλληλων – Ιδιωτικών Υπάλληλων περιοχής Αλεξ/πολης – Φερών –Σουφλίου «Η Ενότητα», η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξ/πολης και Περιφέρειας, το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου και η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης.

Τα εργατικά σωματεία πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης με αφορμή την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει την ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα και τους κινδύνους που ενέχει μια τέτοια απόφαση.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Τα εργατικά σωματεία καταγγέλλουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, έχοντας την σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, να σταλεί η ελληνική φρεγάτα Ύδρα στην Ερυθρά θάλασσα, συμμετέχοντας στις αποστολές της ΕΕ, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ αναλαμβάνοντας και την διοίκηση της αποστολής, μέσω του στρατηγείου της Λάρισας.

Η αποστολή πλοίων και στρατού στην περιοχή, χιλιάδες μίλια μακριά από τα ελληνικά σύνορα, έχει ως στόχο την διαφύλαξη των εφοπλιστικών συμφερόντων και δεν έχει καμία σχέση με την προάσπιση των συνόρων της χώρας μας.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, το προσωπικό τους, οι φρεγάτες και τα άλλα στρατιωτικά μέσα, έχουν την ευθύνη να υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα σύνορα, στις ιμπεριαλιστικές αποστολές ανά την υδρόγειο και στην προστασία του εφοπλιστικού κεφαλαίου, που εκμεταλλεύεται τους ναυτεργάτες, απολαμβάνει δεκάδες φοροαπαλλαγές, προκλητικά προνόμια από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκεντρώνει τεράστια κέρδη.

VW Τερζενίδης

Δεν θα ανεχτούμε να παίζουν με τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας. Οι φαντάροι, οι Έλληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν πολύ επικίνδυνες εξελίξεις, που προστίθενται στην εμπλοκή μας στον πόλεμο της Ουκρανίας, στη στήριξη του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Αυτή η εμπλοκή βάζει τη χώρα μας πιο βαθιά στη δίνη του πολέμου, μετατρέπει τον ελληνικό λαό σε θύτη άλλων λαών και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων».

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η ελληνική εμπλοκή!

Να μην σταλεί φρεγάτα και προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ερυθρά Θάλασσα και σε κάθε άλλη αποστολή εκτός συνόρων!

Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που βρίσκονται στη χώρα. Αλεξανδρούπολη λιμάνι των ΛΑΩΝ και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!»