Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Πόρος Έβρου: Silver Βραβείο στα «Best City Awards 2016»

Πόρος Έβρου: Silver Βραβείο στα «Best City Awards 2016»

24-10-2016

Η υποψηφιότητα του Πόρου Έβρου στα «Best City Awards 2016» με τον «Πόρο Ευρωπαϊκό Χωρίο των Πελαργών» πήρε το Silver Βραβείο στην Ενότητα liveable City στην κατηγορία Τουρισμός.

Τα Best City Awards έρχονται για να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν καινοτόμα έργα που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες.

Οι υποψήφιες καλές πρακτικές επιδεικνύουν πώς η αξιοποίηση νέων καινοτόμων ιδεών, λύσεων ή τεχνολογιών, καταφέρνουν να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, εξασφαλίζοντας σταθερότητα, υγεία, πολιτισμό, καθαρό περιβάλλον, εκπαίδευση, ασφάλεια, υποδομές κ.ά., αλλά και να δεσμεύουν τους πολίτες να είναι ενεργοί και υπεύθυνοι.

Στα βραβεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή Περιφερειακές Ενότητες, ΟΤΑ, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, ερευνητικά κέντρα, δημόσιες ή ιδιωτικές κοινοπραξίες, που έχουν να επιδείξουν καινοτόμες στρατηγικές «ευφυούς πόλης» ή σχετικές λύσεις.

Στόχος των βραβείων είναι να:

• Αναδείξουν τις πόλεις που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες.
• Προβάλλουν τις επιχειρήσεις που θα διακριθούν και να προωθήσουν τις ενέργειές τους ως παραδείγματα.
• Αποδώσουν την πραγματική αξία της βιώσιμης και ευφυούς πόλης.
• Κινητοποιήσουν τις αρχές των πόλεων για τη διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών τους, με ταυτόχρονη βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων.
• Αναδείξουν τις προσφερόμενες λύσεις & τεχνολογίες που συνεισφέρουν στην πορεία προς την ευφυή και βιώσιμη πόλη.

Η Βράβευση θα γίνει σήμερα στις 19:30 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω των site των Βραβείων www.bestcityawards.gr