Σήμερα είναι: Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
greek english turkish
AL FARO ΙΚΤΕΟ SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Πότε θα δει φως η Σαμοθράκη – έρχεται κι άλλη σκοτεινή νύχτα;

Πότε θα δει φως η Σαμοθράκη – έρχεται κι άλλη σκοτεινή νύχτα;

31-03-2019

«Μαύρες» ώρες περνάει από το απόγευμα της Παρασκευής 29 Μαρτίου μεγάλο τμήμα της Σαμοθράκης, εξαιτίας της διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Κάτοικοι και επαγγελματίες στις περιοχές της Καμαριώτισσας και του οικισμού των Αλωνίων πέρασαν δύο βραδιές χωρίς ηλεκτρισμό και με όλη την ταλαιπωρία που αυτό συνεπάγεται.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε δύο σημεία, πλησίον της διασταύρωσης στο Λάκκωμα και κοντά στο Περιφερειακό Ιατρείο Καμαριώτισσας και αφορά τόσο βλάβη σε μετασχηματιστή αλλά και σε καλώδια παροχής.

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Λιμεναρχείο, προσπαθώντας να βρούμε λύσεις για να προσεγγίσουμε το σημείο. Χρειαζόμαστε νέο μετασχηματιστή, γερανοφόρο προκειμένου να τοποθετηθεί αλλά και τεχνικούς», δηλώνει ο Δήμαρχος.

Χωρίς ηλεκτρισμό παραμένει το ανατολικό τμήμα στην Καμαριώτισσα, ενώ ακόμη και η μεταφορά τεχνικών της ΔΕΔΔΗΕ δεν καθίσταται δυνατή εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

«Οι τεχνικοί δεν μπορούν να έρθουν ούτε με σκάφος του Λιμεναρχείου, ούτε με αλιευτικό αφού στο πέλαγος πνέουν 7 μποφόρ. Ο εξοπλισμός θα φτάσει στο νησί με το δρομολόγιο των 2 από Αλεξανδρούπολη», επισημαίνει ο Θανάσης Βίτσας.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, η βλάβη αναμένεται να έχει αποκατασταθεί μέχρι και το απόγευμα, ώστε να μην χρειαστεί οι κάτοικοι να περάσουν ακόμη μια νύχτα χωρίς θέρμανση και φως.

Μέχρι τότε, υπάρχουν κάποιοι, κυρίως επαγγελματίες, που έχουν θέσει σε λειτουργία γεννήτριες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Αστυνομικό Τμήμα έχει διακόψει τη λειτουργία του, αφού δεν διαθέτει γεννήτρια.

Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο, αφού τα καλώδια της ΔΕΗ στο νησί είναι εναέρια και ενώ οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα έως και 120 χλμ! Αίτημα τόσο των αυτοδιοικητικών όσο και της τοπικής κοινωνίας, είναι η υπογειοποίηση του δικτύου, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

Μαρίνα Κριτού