Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στην επιστολή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης απάντησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης.
Στην επιστολή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης απάντησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης.

Πουλάκης σε Λαμπάκη: "Προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις κατηγορώντας με για αντιδημοκρατική συμπεριφορά"

23-05-2017

Στην επιστολή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης απάντησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στην επιστολή του τόνιζε στον κ. Πουλάκη πως η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών απέδειξε αντιδημοκρατική συμπεριφορά στην κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στις 17 Μαΐου 2017 στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Στην απάντησή του ο κ. Πουλάκης αναφέρει πως με αυτό για τον οποίο τον κατηγορεί ο κύριος Λαμπάκης γίνεται μόνο και μόνο για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε αυτούς που δεν παρευρισκόταν στην συγκέντρωση.

Δείτε παρακάτω την απάντηση του κ. Πουλάκη:

Η επίσκεψή μου στην Αλεξανδρούπολη, αυτή έγινε στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία κλήθηκαν και μετείχαν εκπρόσωποι όλων των Δήμων, μεταξύ των οποίων και εσείς, ο οποίος και λάβατε το λόγο τρις, αναπτύσσοντας αναλυτικά τις απόψεις σας. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να μπω στην ουσία των ισχυρισμών σας, μιας που νομίζω ότι η συζήτηση υπήρξε αρκούντως διεξοδική.

Επειδή, ωστόσο, με μεμφθήκατε για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, προσπαθώντας να δημιουργήσετε εντυπώσεις σε όσους δεν ήταν παρόντες, θα σας θυμίσω ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση απέδειξαν την ουσιαστική και ειλικρινή τους προσήλωση στο δημοκρατικό διάλογο, με τη σύσταση μίας πολυμελούς Επιτροπής στην οποία μετείχαν – με πλουραλιστική μάλιστα εκπροσώπηση – όλοι οι βασικοί αυτοδιοικητικοί φορείς (ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΣΥΑΠΕ). Πρόκειται για μία διαδικασία πρωτόγνωρη, καθώς όλες οι προηγούμενες μεταρρυθμίσεις σχεδιάστηκαν και αποφασίστηκαν σε κλειστά γραφεία, με τη συμμετοχή λίγων και εκλεκτών.

Μοναδική "παραφωνία" σε αυτή τη διαδικασία υπήρξε η στάση της ΚΕΔΕ, η οποία – αφού επί επτά σχεδόν μήνες – συμμετείχε στις συνεδριάσεις αρνούμενη να καταθέσει απόψεις και να συνδιαμορφώσει ουσιαστικά, ελάχιστες μόνο μέρες πριν τη λήξη των εργασιών της Επιτροπής, επέλεξε να αποχωρήσει, δυναμιτίζοντας έκτοτε, ενίοτε και με χυδαίες προσωπικές επιθέσεις, οποιαδήποτε προσπάθεια διαλόγου.

Είναι δε σαφές και ξεκάθαρο ότι η ηγεσία της Αυτοδιοίκησης πολεμά λυσσαλέα εναντίον της απλής αναλογικής, όχι γιατί νοιάζεται για την περίφημη "κυβερνησιμότητα" των Δήμων, αλλά γιατί θέλει να συνεχίσει να νέμεται την τοπική εξουσία στηριζόμενη σε ένα ακραία πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα, αντί να μπει στη βάσανο του διαλόγου και των συναινέσεων.

Ως Υπουργείο έχουμε ήδη κατ’ επανάληψη ξεκαθαρίσει ότι οι προτάσεις στις οποίες κατέληξε η Επιτροπή και δόθηκαν στη δημοσιότητα, δεν είναι οριστικές, αλλά αποτελούν μία πρώτη επεξεργασία ως βάση προς περαιτέρω συζήτηση. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε το δημόσιο διάλογο με όλους τους φορείς, με τους αιρετούς και με τις τοπικές κοινωνίες.

Στο τέλος λοιπόν αυτής της προσπάθειας θα κριθούμε – όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και η ηγεσία της ΚΕΔΕ και όσοι συντάσσονται με αυτή, προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις – για τις θέσεις μας, για τη στάση μας και για το αποτέλεσμα που θα φέρουμε. Και να είστε βέβαιος ότι και οι αιρετοί και οι πολίτες θα είναι δίπλα μας.