Σήμερα είναι: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ ΚΡΟΝΟΣ ALL4U

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Απόστολος Αντωνούδης
Ο Απόστολος Αντωνούδης

Πρ. Εγνατίας Οδού: «Διόδια το καλοκαίρι, παράδοση του Αρδάνιο – Μάνδρα, & νέα διασυνοριακή γέφυρα»

20-01-2019

Εξαιρετικό ενδιαφέρον και βαρύτητα έχουν τα όσα δήλωσε στην κάμερα του e-evros.gr ο Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ, στο πλαίσιο του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Απόστολος Αντωνούδης αναφέρθηκε στη λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων στο ύψος του Αρδανίου, επισημαίνοντας πως σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό η λειτουργία του αναμένεται εντός του προσεχούς καλοκαιριού.

«Η κατασκευή του σταθμού θα ξεκινήσει μέσα στο Φεβρουάριο, κι αναμένεται να κρατήσει 3-4 μήνες. Η έναρξη της λειτουργίας θα γίνει το καλοκαίρι, και θα υπάρχει απαλλαγή των κατοίκων όμορων περιοχών, ΑμεΑ και ανέργων από την καταβολή κομίστρου. Επιδίωξή μας είναι η εφαρμογή του αναλογικού συστήματος πληρωμών, η εφαρμογή του οποίου προβλέπεται για το 2ο εξάμηνο του 2019», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Αντωνούδης.

Ο ίδιος απάντησε και στο ερώτημα του τι πρόκειται να συμβεί εάν οι προσφυγές του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Αντιπεριφέρειας Έβρου στο ΣτΕ για τη μη λειτουργία των διοδίων δικαιωθούν: «θα τηρήσουμε ό,τι πει η δικαιοσύνη».

Σε ό,τι αφορά τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και που αναμένεται να παραδωθούν, ο Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού διευκρίνυσε ότι σειρά έχει η παράδοση του τμήματος Αρδάνιο – Μάνδρα.

«Τον επόμενο μήνα παραδίδεται το Αρδάνιο – Μάνδρα, και σε δεύτερη φάση και οι κόμβοι που περιλαμβάνονται στο τμήμα, αφού δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε τους κόμβους που έπρεπε εξαιτίας των απαλλοτριώσεων. Ο άξονας μπορεί να μην  έχει τα χαρακτηριστικά αυτοκινητόδρομου, έχει όμως μεγαλύτερη ασφάλεια από ότι στο παρελθόν».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον Απ.Αντωνούδη, έχει ήδη μπει «μπροστά» και το έργο της νέας διασυνοριακής γέφυρας στο συνοριακό σταθμό Κήπων Έβρου.

"Έχουμε έρθει σε συμφωνία με την Τουρκική πλευρά και έχουν ξεκινήσει οι μελέτες για την κατασκευή νέας διασυνοριακής γέφυρας. Για αυτήν που έχουμε δεν είμαστε περήφανοι, ούτε για το τελωνείο. (...) επόμενο βήμα είναι ολοκλήρωση της Περιφερειακής Οδού στην Αλεξανδρούπολη (...) και εντός του 2019 η δημοπράτηση του έργου σύνδεσης του λιμένα με την Εγνατία οδό".

Παρακολουθήστε εδώ τα όσα δήλωσε στην κάμερα του e-evros.gr ο Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού:

Μαρίνα Κριτού