Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και ο Δήμαρχος Αγ. Πετρούπολης υπογράφουν το πρωτόκολλο συνεργασίας
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και ο Δήμαρχος Αγ. Πετρούπολης υπογράφουν το πρωτόκολλο συνεργασίας

Πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση των δήμων Αγ. Πετρούπολης και Αλεξ/πολης.

19-07-2015

Υπέγραψαν, εχθές, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Δήμαρχος του κεντρικού Δήμου της Αγίας Πετρούπολης, κ. Βαλέριϊ Νικολάεβιτς Γκάρνετς πρωτόκολλο αδελφοποίησης και συνεργασίας των δύο δήμων.

Η τελετή έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο "Grecotel Egnatia", όπου πλήθος κόσμου ήρθε για να παρακολουθήσει και να χειροκροτήσει το γεγονός.

Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν ο Αντιπεριγερειάρχης, κ. Πέτροβιτς, ο Μητροπολίτης, κ. Άνθιμος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Τοψίδης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΑ, κ. Σταυράκογλου, ο Υφυπουργός Επικρατείας, κ. Τέρενς Κουίκ, ο Αλεξέι Ποπόφ, Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη και άλλα μέλη της Ρωσικής Αντιπροσωπείας.

Αρωγός και συνεργάτης της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης στάθηκε το πολιτιστικό κέντρο Αλεξανδρούπολης, "Ρώσικο Σπίτι" και κατά τη θεμελίωση των σχέσεων των δύο δήμων και κατά τη προετοιμασία και διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φιλικό και ευχάριστο και οι δύο δήμαρχοι μίλησαν με πολύ καλά λόγια για την συνεργασία των δήμων,

Ειδικότερα, ο κ. Λαμπάκης αποκάλεσε "αδελφό" του τον έταιρο Δήμαρχο και τόνισε τα οφέλη που θα υπάρχουν σε οικονομικό, πολιτιστικό, τουριστικό, πανεπιστημιακό - επιστημονικό επίπεδο, αφού θα ακολουθήσει και αδελφοποίηση των πανεπιστημίων, και επιχειρηματικό, μεταξύ επιμελητηρίων.

Ο κ. Γκάρνετς τόνισε την τη δυνατότητα ανάπτυξης των σχέσεων σε επιστημονικό, πολιτιστικό και οικονομικό πεδίο, αλλά και τα κοινά σημεία που έχουν οι δύο λαοί μεταξύ τουςόχι μόνο στο πνευματικό και ιστορικό κομμάτι, αλλά και στο οικονομικό.

Η Ρωσία έχει σχέδια για συνεργασία με την Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας, αλλά και με το λιμένα της Αλεξανδρούπολης, όπως σημείωσε ο κ. Λαμπάκης.

Στο τέλος της τελετής, οι δύο Δήμαρχοι αντάλλαξαν δώρα, ως ευχαριστήρια κίνηση και μετά πραγματοποιήθηκε δεξίωση - γεύμα για όλους τους καλεσμένους, όπου παρακολούθησαν ρώσικες χορογραφίες, άκουσαν μελωδικά τραγούδια και πήραν μία μικρή γεύση από όλα τα οφέλη της συνεργασίας.