Σήμερα είναι: Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
greek english turkish
ZUKERO AL FARO BABY SHOP

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Προεδρικές εκλογές: Ψήφισαν οι Ρώσοι πολίτες της Αλεξανδρούπολης

Προεδρικές εκλογές: Ψήφισαν οι Ρώσοι πολίτες της Αλεξανδρούπολης

19-03-2018

Ολοκληρώθηκαν εχθές οι Προεδρικές εκλογές της Ρωσίας, νικητής των οποίων κρίθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν συγκεντρώνοντας 77% των ψήφων του κοινού.

Στην εκλογή αυτή συνεισέφεραν οι Ρώσοι πολίτες που διαμένουν στην Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, οι οποίοι συμμετείχαν στις χθεσινές εκλογές του εκλογικού τμήματος 8423 που λειτούργησε στο δημαρχείο της πόλης.

354 άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτές, ενώ 327 από αυτούς ψήφισαν τον νυν Πρόεδρο της Ρωσίας” δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το e-evros ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, σύμβουλος του κυβερνήτη της Αγ. Πετρούπολης. Συγκεκριμένα, σημείωσε πως η προσέλευση φέτος ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκλογές του 2012, στις οποίες δόθηκε για πρώτη φορά η δυνατότητα για τους Ρώσους πολίτες της Αλεξανδρούπολης να ψηφίσουν στις Ρωσικές εκλογές.

Προς την εξυπηρέτηση των πολιτών κατέφθασαν εργαζόμενοι του Ρωσικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την οργάνωση και τον συντονισμό της εκλογικής διαδικασίας. Σε αυτήν συμμετείχαν πολίτες έχοντες τη ρωσική υπηκοότητα από τις περιοχές της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής και ευρύτερης Θράκης.

Ο κ. Πούτιν εκλέγεται για την τέταρτη θητεία του, σπάζοντας το ρεκόρ που είχε σημειώσει ο ίδιος το 2004 όπου είχε αποσπάσει ποσοστό 71.9%.

Νικήτας  Διαμαντόπουλος