Σήμερα είναι: Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ KOYKORAVAS AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Χρ.Μέτιος & Θ.Μαρκόπουλος
Χρ.Μέτιος & Θ.Μαρκόπουλος

Προεκλογικά «ρήγματα» στην ΠΑΜ-Θ φέρνουν ανάκληση αρμοδιοτήτων «αντάρτη»

18-02-2019

Εξελίξεις στον πολιτικό χάρτη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επέφερε η παρουσίαση των πρώτων συνοδοιπόρων του υποψηφίου Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη.

Η εκδήλωση παρουσίασης των πρώτων 40 υποψηφίων της παράταξης "Περιφερειακή Σύνθεση" νυν Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου, δημιούργησε νέους τριγμούς στην παράταξη Περιφερειακή Αναγέννηση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο πλευρό του Χρ.Τοψίδη κατεβαίνει και ο μέχρι πρότινος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, οποίος παρουσιάστηκε κι επίσημα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το γεγονός φυσικά αυτό δυσαρέστησε τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ που προχώρησε στην ανάκληση όλων των αρμοδιοτήτων του «αντάρτη» Θ.Μαρκόπουλου, αφαιρώντας του την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας.

Τη θέση αναλαμβάνει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης, με καταγωγή επίσης από την Καβάλα.

Να σημειωθεί πως οι δύο άνδρες είχαν και στο παρελθόν διασταυρώσει τα «ξίφη» τους, με το Χρ.Μέτιο να «φωτογραφίζει» τον Θ.Μαρκόπουλο για συντονισμό επιθέσεων εις βάρος του.

Η απάντηση εκ μέρου του υποψηφίου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρ. Τοψίδη δεν άργησε να έρθει, κάνοντας λόγο για "πανικό που διακατέχει τον Περιφερειάρχη, ο οποίος λειτουργεί ως «αφεντικό» και όχι ως πολιτικός προϊστάμενος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ (...) Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς γιατί ο Περιφερειάρχης δεν έπραξε το ίδιο και στη περίπτωση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος από τις 29-10-2018 έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει στις εκλογές του Μαΐου με τον συνδυασμό «Νέα Περιφέρεια»;".

Δείτε την απάντηση εκ μέρους της "Περιφερειακής Σύνθεσης":

«Μόνο αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απόφαση του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ να ανακαλέσει τις αρμοδιότητες του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κου Θεόδωρου Μαρκόπουλου, «λόγω έμπρακτης αδυναμίας συνεργασίας…..» Είναι πλέον προφανής ο πανικός που διακατέχει τον Περιφερειάρχη, ο οποίος λειτουργεί ως «αφεντικό» και όχι ως πολιτικός προϊστάμενος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ που υποχρεούται να διοικήσει έως τις 30 Αυγούστου 2019 με το υπάρχον Περιφερειακό Συμβούλιο.
Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς γιατί ο Περιφερειάρχης δεν έπραξε το ίδιο και στη περίπτωση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος από τις 29-10-2018 έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει στις εκλογές του Μαΐου με τον συνδυασμό «Νέα Περιφέρεια»;
Βεβαίως, αν ο Περιφερειάρχης είχε την ικανότητα να διοικεί την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης δεν θα είχε απομείνει μόνος, αναμένοντας «από μηχανής Θεούς» να τον επανεκλέξουν
Άλλωστε για όλες αυτές τις αήθεις πολιτικές του επιλογές θα λάβει σύντομα την αρμόζουσα απάντηση από τον λαό της Περιφέρειας».