Κάτι τρέχει στον Έβρο

Προκαλούν για άλλη μια φορά οι Τούρκοι ψαράδες ανοιχτά της Σαμοθράκης

Προκαλούν για άλλη μια φορά οι Τούρκοι ψαράδες ανοιχτά της Σαμοθράκης

05-02-2022

Προκλητικούς και θρασείς χαρακτηρίζουν οι Έλληνες ψαράδες του Τούρκους συναδέφλους τους, κατηγορώντας τους ότι αλιεύουν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

«Στις αξιώσεις της ελληνικής ακτοφυλακής να φύγουν οι Τούρκοι αλιείς από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, η απάντηση από τα τουρκικά σκάφη ήταν να μπαίνουν αμανέδες στους σχετικούς ασυρμάτους. Όπως ακριβώς μιλούσαν στους λιμενικούς έτσι ακριβώς μιλούσαν και σε 'μας. Δεν λογαριάζουν τίποτα», δήλωσε στο ALPHA ο Θεόδωρος Σαρικάς.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στην ελληνική ακτοφυλακή και έναν Τούρκο ψαρά, ο οποίος εισήλθε στην ελληνική θάλασσα, ανοικτά της Ίμβρου.


Ο Τούρκος ψαράς, όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του Λιμενικού Σώματος να αποχωρήσει από το σημείο, αλλά φώναζε ότι θα καταφτάσει η τουρκική ακτοφυλακή.

«Ποιος είσαι εσύ! Έλα, αν σου βαστάει. Καλέσαμε το λιμενικό και σε λίγο θα έρθουν και θα το βάλετε στα πόδια. Είστε προδότες. Έλα να επέμβεις. Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις. Δεν φοβάμαι κανέναν, αυτά είναι διεθνή ύδατα. Μην μου λες τίποτα» είπε συγκεκριμένα ο Τούρκος ψαράς.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ναυτιλίας, Ιωάννης Πλακιωτάκης, σχολίασε πως τα περιστατικά έχουν μειωθεί, καθώς το λιμενικό κάνει καλύτερη αστυνόμευση και φύλαξη από τους Τούρκους.