Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Προοπτικές για απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τη Λάρνακα

Προοπτικές για απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τη Λάρνακα

04-10-2022

Την Αλεξανδρούπολη με την Λάρνακα έχει στα σχέδιά της να συνδέσει αεροπορικά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προσελκύοντας Κύπριους τουρίστες στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με δηλώσεις του Εντεταλμένου Σύμβουλου Τουρισμού, Θανάση Τσώνη, αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, φιλοξενείται μια ομάδα Κύπριων δημοσιογράφων, με επικεφαλής τον Διευθυντή του ΕΟΤ της Κύπρου, κ. Σαγανά Πέτρο. Η απεσταλμένη ομάδα πρόκειται να “σκανάρει” την περιοχή, να καταγράψει σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, ώστε στη συνέχεια να τα προβάλλει στα ΜΜΕ της Κύπρου.

Στόχος όλων αυτών των ενεργειών, είναι να κινήσουν το ενδιαφέρον των Κύπριων και να προσελκύσουν τουριστικές ροές από την Μεγαλόνησο στην Περιφέρεια και την Αλεξανδρούπολη ειδικότερα.

Επιπλέον, στο εγχείρημα αυτό θα συμμετέχουν ενεργά και Tour Operators από την Κύπρο, οι οποίοι θα αναλάβουν να δημιουργήσουν ελκυστικά τουριστικά πακέτα, που θα πυροδοτήσουν τη ζήτηση του κόσμου και θα προκαλέσουν έτσι το ενδιαφέρον των αεροπορικών για απευθείας δρομολόγια στην πόλη μας.

Στο πλαίσιο αυτό, στο προσεχές διάστημα Αντιπροσωπεία της Διοίκησης της Περιφέρειας πρόκειται να επισκεφθεί την Κύπρο και να οργανώσει μια παρουσιάση της περιοχής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο κυνήγι και το ψάρεμα, που είναι δύο βασικές μορφές τουρισμού, που ενδιαφέρουν τον Κύπριο επισκέπτη.

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση θα δωθεί και στον θρησκεφτικό τουρισμό της περιοχής, με μια πλήρη παρουσίαση των σημαντικότερων στοιχείων.

Τέλος, ο Θ. Τσώνης, υπογράμμισε ότι υπάρχουν και προοπτικές σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με τη Γερμνανία, καθώς είναι μια χώρα στην οποία εντοπίζεται μεγάλο ποσοστό Ελλήνων μεταναστών από τον Έβρο, οπότε μια τέτοια σύνδεση θα εξυπηρετούσε -πέρα του τουρισμού- και τις μετακινήσεις αυτών.