Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Με συνολικά 10 νέα ασθενοφόρα εμπλουτίστηκε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Με συνολικά 10 νέα ασθενοφόρα εμπλουτίστηκε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Προσθήκη έξι νέων ασθενοφόρων στον στόλο του ΕΚΑΒ Θράκης.

24-08-2015

Έξι νέα ασθενοφόρα προστέθηκαν στον στόλο του ΕΚΑΒ στη Θράκη, έπειτα από απόφαση του διοικητή της 4ης ΥΠΕ, σύμφωνα με την οποία παραχωρήθηκαν 10 ασθενοφόρα σε Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για τις ανάγκες διακομιδών σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα.

Η σημαντική αυτή προσθήκη θα βοηθήσει στην καλύτερη εξυπηρέτηση περιστατικών σε Ξάνθη, Έβρο και Κομοτηνή.  

Αγκάθι αποτελεί ο μη επαρκής αριθμός διασωστών, παρόλαυτα η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θράκης, κ. Σοφία Παπαναστασίου, σημειώνει ότι "ο στόλος των ασθενοφόρων δεν είναι ποτέ επαρκής” οπότε και πρέπει πάντα να ανανεώνεται λόγω των φθορών που προκύπτουν από την εκτεταμένη χρήση τους. "Ήταν πάρα πολύ σημαντική αυτή η ενίσχυση και θεωρώ ότι θα βοηθήσει πολύ στην καλύτερη λειτουργία μας. Το προσωπικό δεν είναι ποτέ αρκετό, αυτό όμως είναι κάτι για το οποίο δεν χαράσσουμε εμείς την πολιτική, την χαράσσει το Υπουργείο Υγείας".

Τέλος τόνισε ότι η υπηρεσία των ΕΚΑΒ έχει ένα άριστο συντονισμό στο συντονιστικό κέντρο της Θράκης, με έδρα την Αλεξανδρούπολη, και τα ασθενοφόρα δεν χρησιμοποιούνται με βάση τα γεωγραφικά σύνορα, αλλά όπου υπάρχει ανάγκη, ακολουθώντας ένα σύστημα αλληλοσυνδρομής μεταξύ των γειτονικών νομών.