Σήμερα είναι: Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
ALL4U ΚΡΟΝΟΣ ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι δημοσιογράφοι Χριστίνα Κουματζίδου & Αντώνης Τελόπουλος
Οι δημοσιογράφοι Χριστίνα Κουματζίδου & Αντώνης Τελόπουλος

Προσπάθεια τρομοκράτησης κατά Κουματζίδου & Τελόπουλου καταγγέλει η ΕΣΗΕΜΘ

29-01-2020

Μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση κατέθεσε ο Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής ζητώντας 50.000€ έκαστος από τους δημοσιογράφους Αντώνη Τελόπουλο και Χριστίνα Κουματζίδου.

Η αγωγή ακατατέθηκε με αφορμή την αναφορά των δημοσιογράφων στο πρόσωπό του μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα στις 5 Νοεμβρίου μια επιστολή γονέων 13 ανηλίκων αθλητών έφτασε στα γραφεία του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού με την οποία κατηγορούσαν το Αθλητικό Σωματείο με την επωνυμία Εθνικός Αλεξανδρούπολης πως με παρέμβαση του στην τοπική ένωση σωματείων βόλεϊ και στον περιφερειακό ομοσπονδιακό τεχνικό προσπαθησε να αποκλείσει τα παιδιά τους.

Η τοπική ένωση και ο ομοσπονδιακός προπονητής ακύρωσε τελικά την προγραμματισμένη προπόνηση του κλιμακίου της Εθνικής ομάδας.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει η Χριστίνα Κουματζιδου παρουσιάστηκε η συγκεκριμένη επιστολή η οποία σχολιάστηκε από τον διευθυντή του καναλιού Αντώνη Τελόπουλου με παρέμβαση του στο δελτίο.

Ο κ. Τελόπουλος τόνισε πως δεν πρέπει να στοχοποιούνται ανήλικα παιδιά και να "παίζουν"  κατ' αυτόν τον τρόπο με την ψυχολογία τους. Ακόμη ανέφερε πως κακώς ο ομοσπονδιακός προπονητής ακύρωσε την προπόνηση όπως ισχυρίζονται οι γονείς στην επιστολή τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση του Ομοσπονδιακού Προπονητή ο οποίος κινήθηκε δικαστικά εναντίον τους.

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ για το περιστατικό

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης των δημοσιογράφων, μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ, Αντώνη Τελόπουλου και Χριστίνας Κουματζίδου, εις βάρος των οποίων υπέβαλε μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση ο περιφερειακός ομοσπονδιακός προπονητής βόλεϊ αναπτυξιακών τμημάτων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ιωακείμ Δημητριάδης, θεωρώντας ότι θίγεται από ρεπορτάζ τους.

Ενέργειες όπως αυτή αποτελούν επιθέσεις στη δημοσιογραφική ανεξαρτησία και στην ελευθερία του Τύπου. Ο δημοσιογραφικός κόσμος διαθέτει όργανα στα οποία οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται όποτε εκτιμούν ότι υπάρχει παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας που τους αφορά. Προσφυγές στη δικαιοσύνη με ένταση κατάφωρα δυσανάλογη προς την υπόθεση που αφορούν αποκαλύπτουν κίνητρα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την αποκατάσταση της τιμής που επικαλούνται οι θιγόμενοι.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ στέκεται στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων και θα υπερασπιστεί το δικαίωμά τους να ασκούν το έργο τους σε συνθήκες ανεξαρτησίας.

Ακολουθεί το απόσπασμα από το επίμαχο ρεπορτάζ: