Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Πρόταση του Δημάρχου Αλεξ/πολης, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Πρόταση του Δημάρχου Αλεξ/πολης, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

22-04-2016

Πρόταση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για ανταλλαγή του Δημοτικού Κτιρίου “Μύλος Μασούρα” με το Δικαστικό Μέγαρο

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, απέστειλε την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο, με την οποία του προτείνει την ανταλλαγή του ακινήτου “Μύλος Μασούρα”, κυριότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης με αυτό του Δικαστικού Μεγάρου, κυριότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στην Αλεξανδρούπολη.

Ακολούθως παραθέτουμε την επιστολή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση του κ. Λαμπάκη για ανταλλαγή του Δημοτικού Κτιρίου «Μύλος Μασούρα» με το Δικαστικό Μέγαρο καθώς και παλαιότερη επιστολή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, προς τον τ. Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, η οποία περιλαμβάνει πρόταση για ανταλλαγή του ακινήτου επί του Ο.Τ. 594Β έκτασης 9,5 στρεμμάτων κυριότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην Αλεξανδρούπολη (δίπλα στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο) με το παλιό Δικαστικό Μέγαρο της Αλεξανδρούπολης:

Με την υπ’ αριθμ 160/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αλεξανδρούπολης εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, για ανταλλαγή του ακινήτου “Μύλος Μασούρα”, κυριότητας του Δήμου μας με αυτό του Δικαστικού Μεγάρου, κυριότητας σας, στη Αλεξανδρούπολη.

Οι λόγοι που με οδήγησαν, προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο με πρότασή μου να εγκρίνει αυτή την πρόταση ανταλλαγής, είναι οι κάτωθι:

1) Είναι ακίνητα ίδιας περίπου αξίας και με δεδομένο ότι το κτίριο μας ανακαινίσθηκε πρόσφατα.

2) Είναι διπλάσιο σε εμβαδόν από το Δικαστικό Μέγαρο.

3) Είναι στο ανατολικό σημείο της πόλης δίπλα στο ΚΤΕΛ Έβρου το οποίο αναμένεται να εγκατασταθεί δίπλα στο κτίριο μας περίπου σε 10 μήνες, ως επίσης και τερματικός του «ΑΣΤΙΚΟ ΑΕ»

4) Ο χώρος θα χρειασθεί ελάχιστες τροποποιήσεις καθόσον είναι διαφοροποιημένα ήδη ακροατήρια, γραφεία WC και λείπουν βοηθητικοί χώροι.

5) Θα ενοποιηθούν το Διοικητικό και το Ειρηνοδικείο με το πρωτοδικείο.

6) Το κέντρο πολιτισμού του δήμου μας που φιλοξενείται στο “Μύλο του Μασούρα” θα μεταφερθεί στο Δικαστικό Μέγαρο, γεγονός καλό για τις μεγάλες ηλικίες που δεν θα κοπιάζουν διανύοντας μεγαλύτερη απόσταση .

7) Η πτωχοποίηση που αντιμετωπίζουμε ως λαός και ως κράτος δεν μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε άμεσα νέο κτίριο.

Παρ’ όλα αυτά η παλιότερη πρόταση μου προς το Υπουργείο περί ανταλλαγής οικοπεδικής έκτασης εντός σχεδίου 9 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του δήμου μας (έναντι Ε.Ο.Τ. ) με το Δικαστικό Μέγαρο, ισχύει σε περίπτωση που θελήσετε να κατασκευάσετε ένα νέο Δικαστικό Μέγαρο, άκρως απαραίτητο γιατί το σημερινό δεν προσφέρεται για αξιοπρεπή απονομή δικαιοσύνης απαξιώνοντας το θεσμό, τους δικαστές, τους δικηγόρους, τους δικαστικούς υπαλλήλους και τους πολίτες που προσφεύγουν για δικαστική αρωγή.

Αναμένοντας την απάντησή σας για όποια επιλογή, επισυνάπτω:

1. την απόφαση υπ’ αριθμ 160/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου

2. Το υπ’ αριθμ πρωτ 410/20-10-2014 έγγραφό μου προς τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης.