Αθλητικά Νέα
Πρωταθλητής Ευρώπης στα 100μ. πρόσθιο ο Βαγγέλης Ντούμας!
Πρωταθλητής Ευρώπης στα 100μ. πρόσθιο -για δεύτερη φορά μετά το 2024- αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Ντούμας. Ο Ελληνας κολυμβητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων, που ολοκληρώθηκε εχθές (12/7) στο Μόναχο, «κατεβαίνοντας» για δεύτερη φορά το ένα λεπτό.
Ο 18χρονος αθλητής του Ολυμπιακού τερμάτισε σε 59.91 και άφησε πίσω του τον Γερμανό Λούις Χόφμαν (1:00.29) και τον Βρετανό Μαξ Μόργκαν (1:00.41), που συμπλήρωσαν το βάθρο. Ο Ντούμας έχει ρεκόρ 59.77 από το περσινό Παγκόσμιο εφήβων/νεανίδων, στο Οτοπένι της Ρουμανίας, που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες (ανδρών, νέων Κ23 και εφήβων).
Ο 18χρονος κολυμβητής από την Αλεξανδρούπολη κατέκτησε το δεύτερό του μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση (μετά το ασημένιο στα 200μ. πρόσθιο) και πέμπτο συνολικά σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα εφήβων/νεανίδων, ενώ ανέβηκε για τρίτη σερί χρονιά στο βάθρο των 100μ. (δύο χρυσά και ένα ασημένιο). Είναι πλέον ο πιο επιτυχημένος Ελληνας αθλητής στην ιστορία του θεσμού, με την απαραίτητη υποσημείωση ότι αγωνίστηκε τρεις χρονιές, ενώ στο παρελθόν το «παράθυρο» συμμετοχής ήταν μία διετία.
Ο Ντούμας έκανε λίγο αργότερα άλλη μία εκπληκτική κούρσα στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική (πέρασμα 59.50), που όμως δεν στάθηκε αρκετή για να φέρει την ελληνική ομάδα στο βάθρο.
- Ο Έβρος ξανά στο επίκεντρο – Τι είπε ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του
(13-07-2025) - «Διδυμότειχο: Ξεκινά η κατασκευή 4 συγκροτημάτων κατοικιών στο Στρατόπεδο "Καπετάν Λάζου"
(13-07-2025) - Οργισμένοι οι αγρότες του Έβρου - Έκλεισαν συμβολικά το τελωνείο Κήπων (video)
(13-07-2025) - Συνελήφθησαν οι απατεώνες με τα «μαϊμού» τροχαία που εξαπάτησαν ηλικιωμένη στον Έβρο
(13-07-2025)
EN
TR








