Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Φωτογραφία αρχείου από τις Καστανιές του Έβρου όταν χιλιάδες παράνομοι μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα.
Φωτογραφία αρχείου από τις Καστανιές του Έβρου όταν χιλιάδες παράνομοι μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα.

Πρώτο μέλημα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης η τουρκική απειλή στα σύνορα του Έβρου

26-09-2022

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, βρέθηκε καλεσμένος σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στη εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού από την Τουρκία και το πρόβλημα στον Έβρο και υπογράμμισε ότι καθημερινά επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα και αποτρέπονται, περίπου 1.500 μετανάστες. Ο αριθμός τους από τις αρχές του χρόνου υπολογίζεται στις 160.000.

BARBA NIKOS

Ο Υπουργός μίλησε επίσης για το σχέδιο "Ακρίτας" το οποίο έχει τεθεί σε λειτουργία με εξαιρετικά αποτελέσματα.

"Η πρόθεση της Τουρκίας είναι πάντα ίδια τα τελευταία χρόνια, απλά αλλάζει ο τρόπος που το επιχειρούν. Ευτυχώς όμως η Αστυνομία, ο Στρατός, αλλά και οι ακρίτες μας συνεργάζονται και αποτρέπουν κάθε παράνομη προσπάθεια εισόδου στη χώρα." δήλωσε συγκεκριμένα.

Τέλος στην ερώτηση για το αν οι Τούρκοι προσπαθούν να στήσουν ένα παρόμοιο σκηνικό με αυτό του Μαρτίου του 2020 ο Υπουργός δήλωσε πως το φαινόμενο επαναλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο. Τότε καθοδηγήθηκαν μερικές χιλιάδες άνθρωποι σε συγκεκριμένο σημείο ενώ τώρα τους οδηγούν με οργανωμένο τρόπο κατά μήκος των δεκάδων χιλιομέτρων του ποταμού Έβρου που αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.