Σήμερα είναι: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
greek english turkish
Δερέμπεης μικρό ΙΚΤΕΟ JOY

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Σε πολλές παραθαλάσσιες περιοχές όπως και στην Αλεξανδρούπολη η προσπάθεια αναζήτησης ναυαγοσωστών έχει απέβη άκαρπη
Σε πολλές παραθαλάσσιες περιοχές όπως και στην Αλεξανδρούπολη η προσπάθεια αναζήτησης ναυαγοσωστών έχει απέβη άκαρπη

Ψάχνοντας... ναυαγοσώστες για τις παραλίες της Αλεξανδρούπολης

05-06-2017

Έξι ναυαγοσώστες θα πρέπει να έχουν οι παραλίες της Αλεξανδρούπολης και οι παραθαλάσσιοι οικισμοί φέτος το καλοκαίρι, έναν παραπάνω δηλαδή από ότι πέρυσι, όπως έχει ορίσει το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Κι όμως όσο και να ψάξετε ναυαγοσώστη δεν θα βρείτε. Όχι ακόμη τουλάχιστον... Κι αυτό γιατί η Πανελλήνια έλλειψη ναυαγοσωστών έχει αφήσει πολλές περιοχές της χώρας με άδειους "Πύργους".

Σε πολλές παραθαλάσσιες περιοχές όπως και στην Αλεξανδρούπολη η προσπάθεια αναζήτησης ναυαγοσωστών έχει απέβη άκαρπη.

Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξ/πολης, Γιώργος Παντελίδης πολλά είναι τα άτομα που έχουν αποστείλει αίτηση όμως απορρίφθηκαν.

"Έχουμε μπει στα μέσα του καλοκαιριού και οι παραλίες μας είναι χωρίς ναυαγοσώστες και είναι τεράστια η ευθύνη", τόνισε ο κ. Παντελίδης και συνέχισε "αύριο Τρίτη είναι η τελευταία προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων και θα δούμε τι πρόκειται να γίνει". 

Μας εξήγησε επίσης πως αύριο πρόκειται να υπογράψει τη σύμβαση ο ένας και μοναδικός ανάδοχος που βρέθηκε και μπορεί να καλύψει και τις 6 θέσεις αλλιώς θα χαρακτηριστεί ως έκπτωτος.

Οι ναυαγοσώστες θα καλύπτουν τις 6 πιο πολυσύχναστες παραλίες της περιοχής, δηλαδή 2 στην Αγία Παρασκευή, 1 στα Δίκελλα, 1 στον Άη Γιώργη, 1 στον ΕΟΤ και 1 στο Δελφίνι.

Εν αναμονή λοιπόν...