Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Σημειώθηκε η μεγαλύτερη καταστροφή στο νομό, ενώ η κατασκευή των αναχωμάτων παρακωλύεται από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες
Σημειώθηκε η μεγαλύτερη καταστροφή στο νομό, ενώ η κατασκευή των αναχωμάτων παρακωλύεται από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες

Πύθιο: Ζημιές άνω των 10 εκατ. ευρώ λόγω της πλημμύρας.

26-06-2015

Μετά την πλημμύρα που σημειώθηκε στο Πύθιο του Έβρου, ο εφιάλτης της καταστροφής δρόμων και γεωργικών εκτάσεων ξύπνησε και πάλι και κάτοικοι και αγρότες ζουν στιγμές οδυνηρές.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο θέμα μας, περίπου 200 στρέμματα καλλιεργημένων εκτάσεων πλημμύρισαν εκ νέου από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, εξαιτίας της μη αποκατάστασης των κατεστραμμένων αναχωμάτων. Σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, κάθε μέρα που χάνεται λειτουργεί ενάντια στην πλημμυρική θωράκιση του Έβρου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου τόνισε ότι η αντιπλημμυρική θωράκιση δεν είναι υπόθεση της περιφέρειας αλλά εκχωρήθηκε σ’ αυτήν καθότι δεν λειτουργούσε η αρμόδια κρατική υπηρεσία του υπουργείου υποδομών, που είναι η ΕΥΔΕ. Και όλα αυτά, τη στιγμή που στην γείτονα Τουρκία, κατασκευάζονται ισχυρά αναχώματα σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πυθίου, κ. Θεοχάρης Θεοχαρίδης, κάνει λόγο για 18 ρήγματα, περίπου 15 χιλιόμετρα ανάχωμα που έχει κοπεί και ζημία άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για το Πύθιο. Εκφράζει την ανησυχία του για την έγκαιρη αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, καθώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται, ακόμη και αν δοθεί αύριο η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δεν θα επιτρέψουν την έναρξη των εργασιών πριν τον Σεπτέμβριο. 
 
«Έχουμε τη μεγαλύτερη καταστροφή του νομού», ισχυρίζεται και γνωστοποιεί την ειλημμένη απόφαση των κατοίκων του χωριού να προχωρήσουν, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Κομοτηνή παρουσία και του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Γιώργου Παυλίδη και του αντιπεριφερειάρχη Έβρου. «Αν δεν βρεθεί λύση θα επιδιώξουμε να συναντήσουμε στην Αθήνα τον αρμόδιο υπουργό ή υφυπουργό. Δεν ξέρουμε πού αλλού ν’ απευθυνθούμε. Πρέπει να βρεθεί λύση», κατέληξε.

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ