Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η χιονισμένη Σαμοθράκη, από τον "Διομήδη"!
Η χιονισμένη Σαμοθράκη, από τον "Διομήδη"!

"Ξυστά" πέρασε ο "Διομήδης" σε όλον τον Έβρο (photo - video)

12-01-2022

Αγρίεψε ο καιρός και στον νομό Έβρου, με ένα καθαρά χειμωνιάτικο σκηνικό να "καλύπτει" τη χώρα, καθώς από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, το καιρικό σύστημα «Διομήδης» επηρέασε την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στον Έβρο από το πρωί εχτές άρχισε να δείχνει τα "δόντια" του με τους θυελλώδεις ανέμους αλλά και  με τις χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ειδικότερα στα χωριά του βορείου Έβρου ήδη το έχει "στρώσει" για τα καλά, κυρίως στον ορεινό όγκο του Σουφλίου, σε χωριά του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας.

Ισχυροί είναι και οι άνεμοι που έπνεαν εχτές όλη μέρα στην πρωτεύουσα του Έβρου, την Αλεξανδρούπολη, με αποτέλεσμα ένα από τα δέντρα στο πάρκο Ανεξαρτησίας να ξεριζωθεί.

Μάλιστα σήμερα τα σχολεία παραμένουν κλειστά στο δήμο Σαμοθράκης αλλά και στο δήμο Σουφλίου και στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, εχτές αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Φερών και της Δημοτικής Κοινότητας Συκορράχης του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Στο Διδυμότειχο τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

Όσον αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό: Από τις 09.30 ώρα σήμερα (12-1-2022), σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, αίρεται η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων που εφαρμόστηκε στην Εγνατία Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, μεταξύ του κόμβου Μέστης και του Τελωνίου Κήπων, λόγω ύφεσης των καιρικών φαινόμενων.

Παρακάτω ακολουθεί βίντεο από το πλέον "άσπρο" νησί του Έβρου, τη Σαμοθράκη αλλά και βίντεο από το πεσμένο δέντρο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, ως απόρροια των έντονων ανέμων:

 

Φωτογραφία του e-evros.gr από το πεσμένο δέντρο στο κέντρο της πόλης. Σαμοθράκη Τυχερό Έβρου.