Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
VARTAN

Κάτι τρέχει στον Έβρο

"Θαμμένη" στο χιόνι η Σαμοθράκη – τι συμβαίνει στον υπόλοιπο Έβρο

"Θαμμένη" στο χιόνι η Σαμοθράκη – τι συμβαίνει στον υπόλοιπο Έβρο

24-02-2019

Θυελλώδεις άνεμους, τσουχτερό κρύο, διακοπές ρεύματος, δεμένα πλοία στα λιμάνια και εγκλωβισμένους κατοίκους, έφερε μεταξύ άλλων μαζί της η «Ωκεανίς» στη Σαμοθράκη.

Το νησί του Έβρου «πνίγηκε» στο χιόνι, αφού ακόμη και τα εκχιονιστικά του Δήμου δεν ήταν δυνατό να βγουν στους δρόμους κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω περιορισμένης ορατότητας.

Αποτέλεσμα της κακοκαιρίας ήταν η διακοπή ρεύματος σε πολλούς οικισμούς, όπου το χιόνι ξεπερνά τα 2 μέτρα.

«Η ηλεκτροδότηση στη Χώρα και στους οικισμούς Αλώνια, Λάκκωμα, Προφήτη Ηλία και Ξηροπόταμο έχει αποκατασταθεί. Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση ώρα με την ώρα σε συνεργασία και με τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας. Υπάρχει πάρα πολύ χιόνι. Τα εκχιονιστικά μπόρεσαν να ξαναβγουν στους δρόμους αν και δεν νομίζω να μπορέσουμε να τους ανοίξουμε σήμερα», δηλώνει ο Θανάσης Βίτσας.

Ο Δήμαρχος του νησιού κάνει λόγο για «φοβερές καταστάσεις» και επισημαίνει ότι κανείς κάτοικος δεν θα πρέπει να επιχειρήσει να βγει από σπίτι.

«Μέσα στους οικισμούς τα πράγματα είναι φοβερά. Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά και τα σχολεία αύριο θα παραμείνουν κλειστά. Κανείς δεν πρέπει να βγει από το σπίτι του», καταλήγει ο ίδιος.

Η «Ωκεανίς» δεν χτύπησε τόσο άσχημα τον υπόλοιπο Έβρο, αφού σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Περιβάλλοντος η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

«Είμασταν σε επιφυλακή όλη νύχτα και όπου χρειάζεται υπάρχουν αλατιέρες. Δεν έχουμε κάπου ιδιαίτερα προβλήματα. Στείλαμε εκχιονιστικά να ανοίξουν το δρόμο προς Λεπτοκαρυά, όπου εκεί υπάρχει θέμα. Κατά τα άλλα δεν περιμένουμε επιδείνωση του φαινομένου», επισημαίνει ο Κώστας Βενετίδης.